Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Tukumā pie veikala garīgi nelīdzsvarots vīrietis sadur sievieti

Vakar, 21. novembrī ap 19.45, Tukumā pie veikala «Rimi» kāds, kā vēlāk noskaidrojies, garīgi nelīdzsvarots, 1968. dzimis vīrietis ar nazi uzbrucis un sadūris 1986. gadā dzimušu sievieti, ziņo Neatkarīgās Tukuma Ziņas (NTZ).

Kā liecina neoficiālā informācija, mediķi par sievietes dzīvību cīnījušies visu nakti, jo viens no diviem dūrieniem skāris plaušu un cietusī zaudējusi daudz asiņu.

Uzbrukums noticis publiskā vietā un, kā vērtējuši mediķi, lielā mērā sievietes dzīvību glābis kāds garāmgājējs, kurš neapmulsis - izsaucis Ātro palīdzību un līdz mediķu atbraukšanai nospiedis asiņojošo brūci krūtīs.

Vīrieti, kurš pirmais sniedza cietušais palīdzību arī pastāstījis NTZ, kā viss noticis.

"Vispirms man garām paskrēja viens vīriņš un tad divi jaunekļi ar vārdiem: "Vajadzētu viņu noķert!"... Sapratu, ka kaut kas ir noticis, tad ieraudzīju, ka pēc dažiem soļiem pretī nāk sieviete, kas sauca pēc palīdzības un teica, ka esot sadurta. Mašīnas brauca viņai riņķī, jo sieviete izskatījās vienkārši pēc stipri iereibušas - jau gāzelējās, mocījās... Tad, ieraugot sievietei krūtīs brūci, palīdzēju viņai nogulties un izsaucu ātro palīdzību. Kamēr ātrie brauca, teicu, lai kāds atnes aptieciņu - viens vīrs atnesa, un tad uzliku apsēju un nospiedu brūci. Redzēju tikai vienu brūci - skats bija drausmīgs, bet, vēlāk izrādījās - sievietei bijusi arī caurdurta roka. Tagad sevi moku ar domu, ka varēju taču ātrāk noreaģēt - negaidīt to aptieciņu, bet vienkārši noraut jaku un nospiest brūci, bet es domāju, ka kaut ko tīru vajag virsū... Arī mediķi vēlāk teica, ka tādā situācijā galvenais ir apturēt asiņošanu. Jācer, ka sieviete dzīvos, citādi būs grūti pārdzīvot...

Valsts policijas Zemgales reģionālās pārvaldes informācija liecina, ka vainīgais aizturēts, pateicoties divu jauniešu un pašvaldības policista operatīvajai rīcībai. Dūrējs ir Tukuma novada iedzīvotājs, kurš nogādāts Jelgavas psihoneiroloģiskajā slimnīcā un šobrīd tiek lemts par tāda drošības līdzekļa piemērošanu, kas saistīts ar brīvības atņemšanu.

VP Zemgales reģiona pārvalde izsaka pateicību drosmīgajiem jauniešiem.