Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par draudēšanu internetā izrēķināties ar krievu tautības sievieti Tukuma policija sāk kriminālproces

Tukuma policija sākusi kriminālprocesu par gadījumu, kad internetā draudēts izrēķināties ar kādu krievu tautības sievieti.

Pirmais par šo gadījumu pagājušajā nedēļā publiski ieminējās portāla "draugiem.lv" pārstāvis Jānis Palkavnieks tiesībsarga rīkotajā diskusijā par neiecietību sociālajos portālos un interneta diskusijās.

Ierakstā sievietes viesu grāmatā kāda persona, slēpjoties zem citas sievietes vārda un uzvārda, ierakstījusi nelielu rindkopu. Tajā minēts, ka "sūdainajai krievenei jāvācas uz savu Krievijas sādžu". Viņai arī ieteikts nerādīties uz ielas, "citādi viena krieva mazāk būs".

Palkavnieks aģentūrai BNS pastāstīja, ka ieraksts ir veikts no viltus profila un pašlaik profils jau ir dzēsts. Portāla pārstāvis gan norādīja, ka personai, kas draudus izteikusi, ir bijušas ziņas par cietušās nodarbošanos un dzīvesvietu. Par to liecināja ierakstā minētā darbavieta un ielas, kurā dzīvo sieviete, nosaukums.

"Mēs aktīvi sadarbosimies ar policiju, lai atrastu šo likumpārkāpēju. Šādi izteikumi nav pieļaujami ne internetā, ne uz ielas – tas ir noziegums," uzsvēra Palkavnieks.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka Tukuma iecirknī sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagu miesas bojājumu. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz vienam gadam vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.