Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Tukuma novadā ugunsgrēkā iet bojā vīrietis

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4.aprīļa plkst.6:30 līdz 5.aprīļa plkst.6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 35 izsaukumus. Kopumā dzēsti 26 ugunsgrēki, no tiem 12 kūlas ugunsgrēki, veikti seši glābšanas darbi, bija arī trīs maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gājis bojā viens cilvēks un cietis viens cilvēks.

Vakar, plkst.12:59, VUGD saņēma informāciju, ka Tukuma novada, Sēmes pagastā, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamajā mājā deg grīdas pārsegums un gruzd zem tā esošās skaidas 1m2 platībā, kas radīja lielu sadūmojumu. Ugunsgrēkā cieta 85 gadus veca sieviete, kuru vēl pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās viņas dēls iznesa ārā no mājas, un gāja bojā 75 gadus vecs vīrietis.

Plkst.18:30 VUGD saņēma informāciju, ka Aizkrauklē, pie kultūras nama, Daugavā uz ledus atrodas divi bērni. Ugunsdzēsēji glābēji nokļuva līdz bērniem, uzvilka viņiem glābšanas vests un ar Hansa dēļa palīdzību bērnus nogādāja krastā.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēts 12 kūlas ugunsgrēki. Lielākais kūlas ugunsgrēks reģistrēts Bauskas novada Īslīces pagastā, kur pērnā gada zāle dega piecu hektāru platībā un salmu ruļļi 20m2 platībā. Savukārt, Auces novada Bēnes pagastā un Ozolnieku novada Cenu pagastā kūla dega viena hektāra platībā.