Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Skumja vēsts: Neizdodas atrast Ventā noslīkušo makšķernieku

© Facebook/ Bezvests.lv

Skumja ziņa. Divas diennaktis (31.03.2017 - 01.04.2017), kurās meklēja Ventā noslīkušo makšķernieku, nedeva gaidīto rezultātu, neskatoties uz pūlēm un Bezvests.lv brīvprātīgo pašaizliedzību, kuri ilgas stundas ar nelieliem pārtraukumiem, nomainot viens otru, motorlaivā ar speciālām iekārtām pārmeklēja Ventu, vēsta organizācija Bezvēsts.lv

Visu meklēšanas laiku krastā atradās noslīkušā tuvinieki - māte, tēvs un meita, kuri nezaudēja cerības, ka viņiem tuvo cilvēku tomēr izdosies atrast. Pārbaudīta vairāk kā 200 000 kvadrātmetru platība, bet cilvēka aprises šoreiz zemūdens akustiskā iekārta neuzrādīja. 1. aprīļa otrā dienas pusē brīvprātīgo meklēšanas komanda pārtrauca meklēšanas darbus un devās pārbaudīt Usmas ezeru (kur, pēc izmeklēšanas versijas, noslīcis cits makšķernieks Juris Tenders).

Bija plānots vēl diennakti meklēt Usmas ezerā, brīvprātīgos jau gaidīja vietējās policijas darbinieki, lai kopīgi meklētu. Bet pēc ezera apkārtnes pārbaudes kļuva skaidrs, ka ar tik maziem spēkiem šādu meklēšanu nevar veikt: pārāk liela ir ezera un tam pieguļošās apkārtnes platība. Nepieciešams organizēt masveida meklēšanas pasākumu ar lielāku skaitu brīvprātīgo. Izlemts kārtīgi sagatavoties pasākumam un meklēšanu atlikt uz citu dienu.

Bezvests.lv vadītājs Aleksandrs Faminskis stāsta: ''Patīkami, ka vietējā kempinga īpašnieks Jānis izrādīja iejūtību un palīdzēja brīvprātīgajiem, iedodot ezera izpētei savu motorlaivu, kuras bāka piepildīta ar benzīnu. Izrādījās, ka ar brīvprātīgo motorlaivu nav iespējams pārbaudīt seklākajiem ūdens apgabaliem, tāpēc vietējā uzņēmēja palīdzība bija ļoti noderīga. Vietējie iedzīvotāji stāstīja, ka sekojuši internetā meklēšanas gaitai Pārventā un zinājuši, ka brīvprātīgie dosies uz Usmu.''

Patiecamies visiem mūsu aktīvajiem brīvprātīgajiem, kuri, neskatoties uz vēsajām pavasara naktīm, piekrita piedalīties divu dienu meklēšanas pasākumā un nakšņot teltīs upes krastā.

Paldies jums par palīdzību! Liels paldies par iespēju izmantot zemūdens robotu Andrejam Čerńavskim.