Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Policija atgādina festivāla laikā neaizmirst par savu drošību

© Dmitrijs Suļžics/f64

Nedēļas nogalē Liepājā norisināsies festivāls “Summer Sound”. Kā ierasts plašu publisku pasākumu laikā, arī šajā festivālā policija strādās pastiprinātā režīmā, lai pasākuma norises vietā nodrošinātu sabiedrisko kārtību. Policisti uzraudzīs ceļu satiksmes drošību un nepieciešamības gadījumā palīdzēs līdzcilvēkiem. Tāpat šogad vēlamies uzsvērt, ka īpaša uzmanība tiks pievērsta nepilngadīgajām personām, kuras atradīsies pasākuma vietas tuvumā.

Valsts policija aicina festivāla apmeklētājus ievērot apsardzes darbinieku prasības un sadarboties ar festivāla rīkotājiem un policijas darbiniekiem, lai nebojātu savu un apkārtējo festivāla apmeklēšanas pieredzi. Tāpat Valsts policija festivāla laikā rūpīgi sekos tam, vai netiek lietotas vai realizētas narkotiskas vielas. Šim procesam palīdzēs piesaistītie Valsts policijas un Valsts ieņēmuma dienesta muitas pārvaldes kinologi. Savukārt festivāla otrajā dienā no plkst. 14:00 līdz 17:00 ikvienam būs iespēja apmeklēt pašvaldības koordinēto “Veselības telti”, kurā, sadarbībā ar citiem speciālistiem, darbosies arī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāvji, vēršot apmeklētāju uzmanību uz aktuālajiem drošības jautājumiem.

Pasākuma norises vietā aicinām apmeklētājus īpaši parūpēties par savu bērnu drošību, neatstājot viņus bez uzraudzības, kā arī iepriekš pārrunājot rīcību, gadījumā, ja bērns no vecākiem tomēr nošķiras.

Šādā gadījumā nekavējoties jāvēršas pēc palīdzības pie policijas vai pasākuma organizatoriem. Valsts policijas amatpersonas abas festivāla dienas no plkst. 19:00 līdz agram rītam atradīsies koncertestrādē “Pūt, vējiņi!”. Ja gadījumā bērns nav iegaumējis vecāku telefona numuru, aicinām būt radošiem un telefona numuru atstāt viņam zināmā vietā - vai tā ir no papīra vai cita materiāla izgatavota rokassprādze, uz kuras uzrakstīts telefona numurs vai vienkārši kabatā salocīta zīmīte.

Tā kā festivālu svinēšana neizslēdz arī alkoholisko dzērienu baudīšanu, aicinām jau iepriekš parūpēties par to, kādā veidā droši nonāksiet mājās. Tāpat atgādinām, ka peldēties alkohola reibumā ir ne mazāk riskanti kā vadīt automašīnu, jo sekas nav prognozējamas. Drošību uz ūdens festivāla teritorijā nodrošinās Valsts Robežsardze. Jāatzīmē, ka atrašanos stiprā alkohola reibumā var izmantot arī garnadži, kuri šādus pasākumus nereti apmeklē, lai iedzīvotos uz atpūtnieku rēķina. Tādēļ aicinām festivāla apmeklētājus parūpēties par mantu drošību, neatstājot bez uzraudzības somas un citas personīgās mantas. Īpaši aicinām izvērtēt vai uz pasākumu nepieciešams ņemt līdzi vērtīgas lietas. Tāpat, iesakām uz festivālu neņemt līdzi lielu naudas summu skaidrā naudā, kā arī lieki nedemonstrēt apkārtējiem sev piederošo, piemēram, tehnoloģiskās ierīces, pulksteņus u.c. mantas.

“Domājot par to, lai festivālā pazaudētās mantas atrastu savus saimniekus, festivāla informācijas stendā darbosies pazaudēto un atrasto mantu punkts. Aicinām festivāla viesus izklaidēties atbildīgi un rūpēties gan par savu, gan savu mantu drošību”, stāsta Linda Zajarska, Summer Sound direktore. “Festivāla norises vietā noklīdušās atrastās mantas aicinām nodot Summer Sound informācijas teltī. Tur tās varēs meklēt un atgūt. Pēc pasākuma norises beigām, festivāla laikā pazaudētās mantas tiks nodotas Valsts policijas Liepājas iecirknim Bāriņu ielā 3, kur īpašnieks tās varēs saņemt atpakaļ.”

Arī šogad Summer Sound telšu pilsētiņā par samaksu būs iespēja izmantot slēdzamu mantu glabātuvi. Atgādinām, ka teltis nav seifs un telšu pilsētiņā uzturas daudz cilvēku, tādēļ iesakām vērtīgas lietas neatstāt bez uzraudzības.

Savukārt norises vietas vietējos iedzīvotājus aicinām būt saprotošiem pret dažādiem satiksmes ierobežojumiem un apgrūtinājumiem. Satiksme jau no šodienas ir slēgta Peldu ielā no Liepu ielas līdz Kūrmājas prospektam; Kūrmājas prospektā no Vites ielas līdz Zvejnieku alejai; Zvejnieku alejā no Kūrmājas prospekta līdz Roņu ielai, kā arī Sporta ielas izbrauktuvē uz Zvejnieku aleju. Vietējiem iedzīvotājiem, protams, šajos ceļa posmos iebraukt būs ļauts, iepriekš piesakoties uz caurlaidēm. Informāciju par caurlaides nokārtošanu var iegūt, zvanot pa tālruni 22001132.