Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pēc bērna iekrišanas kanalizācijas akā "Daugavpils ūdens" veic pastiprinātas komunikāciju tīklu pārbaudes

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Pēc 23.jūlija negadījuma, kad Daugavpilī, Stacijas ielā, kanalizācijas akā iekrita četrus gadus vecs zēns, SIA "Daugavpils ūdens" veic pastiprinātas komunikāciju tīklu pārbaudes.

"Daugavpils ūdens" realizē preventīvo pasākumu plānu, lai nākotnē izvairītos no līdzīgiem negadījumiem.

Uzņēmuma vadība jau ir sazinājusies ar cietušā zēna vecākiem un izteikusi atvainošanos saistībā ar notikušo negadījumu, kad bērns iekritis kanalizācijas akā, kuras vāks nav bijis atbilstoši nofiksēts.

Pašlaik tiek apsekotas un pārbaudītas "Daugavpils ūdens" piederošās komunikācijas Stacijas ielas un tuvākās apkaimes teritorijā. Uzņēmums plāno palielināt sadales tīklu sastāvdaļu - aku, lūku, hidrantu un noslēdzošās armatūras - pārbaužu un profilaktisko pasākumu skaitu arī citās pilsētas apkaimēs.

Apsekojamo objektu secība sadalīta atbilstoši vairākām prioritātēm, proti, braucamie ceļi un ietves, pagalmi, atpūtas vietas, bērnu laukumi, rūpniecības zonas, zālāji un ceļu nomales.

Pašreizējā situācijā īpaša uzmanība tiek pievērsta skataku stāvoklim zaļajā zonā, jo tieši šeit, atšķirībā no brauktuves, ir grūti pamanīt defektus zāles, smilšu vai, ziemas periodā, sniega dēļ, norāda pašvaldībā.

"Daugavpils ūdens" pārraudzībā ir ūdensvada tīkli 280 kilometru (km) garumā un kanalizācijas tīkli 250 km garumā. Tajos ir uzstādītas vairāk nekā 26 000 skatakas, kuru apsekošana prasa ievērojamu laiku.

Tāpēc uzņēmums aicina ziņot, ja pilsētas teritorijā tiek pamanīti aku vāku bojājumi, vai citi avārijas gadījumi pilsētas ūdenssaimniecības sistēmā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Lāsma Kursīte, policija ar zēna vecākiem ir veikusi preventīvas pārrunas, taču nav pamata, lai sāktu lietvedību.

Jau ziņots, ka "Daugavpils ūdenī" sākta dienesta pārbaude saistībā ar četrus gadus veca zēna iekrišanu kanalizācijas akā.

Zēnam tika konstatēti miesas bojājumi, tomēr tie nav bīstami dzīvībai, uzsvēra pašvaldībā.

Notikumā vietā tika konstatēts, ka kanalizācijas lūkai nav fiksatoru. Par to tika paziņots uzņēmumam "Daugavpils ūdens", kas uzdeva salabot lūku avārijas dienestam.

Savukārt uzņēmuma vadība sāka dienesta pārbaudi un kanalizācijas tīklu apsekošanas plānu pārbaudi.