Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Valmieras novadā kāds patvaļīgi apzāģējis sešus kokus

© pexels.com

Valmieras novadā valsts vietējā autoceļa Valmiera-Brenguļi-Bikseja (V196) labajā pusē starp Dutku un Bikseju patvaļīgi apzāģēti seši malā augušie koki, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Kompānijā informē, ka LVC Vidzemes reģionālā nodaļa ir nosūtījusi Valsts policijai iesniegumu, lūdzot noskaidrot vainīgo personu un saukt to pie atbildības par prettiesisku darbību autoceļa nodalījuma joslā.

Tāpat notikuma vietu ir apsekojuši Latvijas Kokkopju-arboristu biedrības speciālisti, secinot, ka darbi veikti, pārkāpjot koku kopšanas standartus, kā arī darbu izpildītājs nav bijis arborists.

Likums par autoceļiem nosaka, ka valsts autoceļi un to zemes, tostarp ceļu zemes nodalījuma joslas, ar visām šo autoceļu kompleksā ietilpstošajām būvēm ir Latvijas īpašums, kas nodots LVC pārziņā.

Likumā arī noteikts, ka juridiskām un fiziskām personām, kuras veikušas patvaļīgu būvniecību vai citus prettiesiskus darbus ceļu zemes nodalījuma joslā, pēc autoceļa īpašnieka vai tā pilnvarotas personas pieprasījuma jānodrošina uzcelto būvju nojaukšana un ceļu zemes nodalījuma joslas sakārtošana, attiecīgos izdevumus sedzot no personīgajiem līdzekļiem, skaidro LVC.

LVC izveidota 2004. gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. LVC pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.