Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Reģionos \ Tukums

Drošas minerālbarības un premiksi Latvijas lauksaimniekiem

SIA Baltic Feed apgrozījums 2011. gadā sasniedza 7 miljonus latu, un tā lielāko daļu veido pašražotās produkcijas pārdošana.

2011. gadā Latvijā minerālbarību un premiksu pārdošana ir pieaugusi par 25%, 3000 tonnas produkcijas ir nosūtīts uz Baltijas valstīm, 4000 tonnas uz Skandināviju un 500 tonnas uz Krieviju.

Precīzāk par sasniegumiem un nākotnes plāniem stāsta SIA Baltic Feed valdes locekle Teiksma Pastora.

– Kā jūs kopumā vērtējat aizvadīto gadu?

– Uzņēmumam tas ir bijis labs un stabils gads. Taču mēs neapstājamies pie sasniegtā un plānojam tālāku attīstību – gada nogalē ir uzsākta celtniecība, lai palielinātu noliktavas platības, tāpat nākamajos gados plānota ražošanas jaudu palielināšana.

– Kā šodien jūtas Latvijas lauksaimnieki? Vai tiesa, ka izdzīvos tikai lielākie?

– Latvijas lauksaimniecība ir pakļauta dažādām ietekmēm, un lielā mērā to nosaka ne tikai katra uzņēmēja izveidotais biznesa modelis, bet arī Eiropas kopējās nostādnes un izmaiņas globālajos tirgos. Kā darboties un attīstīties nepārtraukti mainīgajos apstākļos – tas ir jautājums, uz kuru ir jāatbild gandrīz vai katru dienu. SIA Baltic Feed uzskata: vissvarīgāk ir nezaudēt pamatvērtības – kvalitāti un izcilību it visā. Es nepiekrītu, ka izdzīvos tikai lielākie, – svarīga ir darbības efektivitāte, kas nosaka spēju konkurēt tirgū.

– SIA Baltic Feed pagājušā gada novembrī ir saņēmis jaunu kvalitātes kontroles apliecinājumu – FAMI-QS sertifikātu. Ko tas nozīmē patērētājiem?

– Sertifikāts norāda uz to, ka premiksu un minerālbarību ražošanai uzņēmumā tiek veltīta īpaša uzmanība. FAMI-QS ir nozares standarts, kas ir atzīts visā pasaulē, nosakot īpašas prasības ražotājiem. Izsniegtais FAMI-QS sertifikāts nozīmē, ka ražotājs rūpējas par ražoto barības piedevu un premiksu drošību, kvalitāti un atbilstību lopbarības ražošanas nozares prasībām.

– Kāpēc uzņēmumam ir nepieciešams šāds sertifikāts?

– SIA Baltic Feed ražošanā lielākā daļa izejvielu tiek iepirktas ārpus Latvijas, strādājot ar piegādātājiem no visas Eiropas, atsevišķos gadījumos arī no Ķīnas, Indijas vai citām valstīm, tāpēc mēs ne tikai paši esam ieguvuši kvalitātes apliecinājumu, bet pieprasām tādu arī saviem piegādātājiem.

– Vai pēdējā gada laikā uzņēmums ir atradis jaunus tirgus?

– Ģeogrāfiski viss palicis iepriekšējos ietvaros – mūsu produkciju piedāvājam Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Krievijā. Šogad ir nosūtītas pirmās kravas ar uzņēmumā ražoto produkciju uz Poliju. Taču, kā liecina apgrozījuma skaitļi, pārdošanas apjoms ir pieaudzis. Arī tas apliecina mūsu profesionalitāti un augstākā standarta līmeni, kāds nepieciešams labākajiem Latvijas piensaimniekiem un putnkopības uzņēmumiem. Pēdējos gados ir uzsākta sadarbība ar jauniem klientiem cūkgaļas ražošanas sektorā, izsakot tiem speciālus piedāvājumus, kuri ir piemēroti attiecīgā uzņēmuma vajadzībām.

– Cik atvērti esat vietējiem lauksaimniekiem?

– Mēs viņus gaidām un arī paši uzrunājam.

SIA Baltic Feed reģionālie pārdošanas un ēdināšanas speciālisti katru dienu ir ceļā, lai satiktu un konsultētu klientus.