Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Reģionos \ Tukums

Tukumā virmo sportisks gars

Lai bērnu un jauniešu vidū popularizētu sporta aktivitātes uz ledus un sniegtu plašākas atpūtas iespējas citiem interesentiem, jau septīto gadu Tukumā darbojas ledus halle.

Tās paspārnē savas profesionālās iemaņas trenē un sportisku garu uztur vairāk nekā 100 Hokeja klubs Tukums bērnu un jauniešu, kam tuvs hokejs un daiļslidošana.

Tukuma ledus halles vadītājs Modris Liepiņš norāda – abi šie sporta veidi nav lēts prieks, tomēr, lai ar šīm aktivitātēm varētu nodarboties pēc iespējas vairāk interesantu, palīdzīgu roku sniedz Tukuma novada pašvaldība – tā interešu izglītības programmu hokejā un daiļslidošanā īstenošanai sedz maksu par ledus laukuma īri. Taču ja cilvēks šobrīd ar slidošanu ir uz jūs, ledus hallē ir iespējams apmeklēt slidotavu un apgūt slidotprasmi. Pēc informācijas par apmācībām ledus hallē var vērsties pie hokeja trenera Jāņa Svitiņa, daiļslidošanā – pie treneres Alīnas Kislajas, bet slidotprasmes apguvē – pie Viļņa Rupeika.

Plūc uzvaras laurus

Gan daiļslidotājas, gan hokejisti savas iegūtās prasmes lieliski demonstrē ne tikai vietēja mēroga sacensībās, bet savas iemaņas teicami apliecina arī starptautiskos turnīros, vienlaikus nesot Latvijas un Tukuma vārdu ārpus savas valsts robežām. «Ļoti labi sezona ir aizsākusies hokeja kluba U16 vecuma grupas komandai. Piemēram, ar uzvaru viņi pērn atbrauca no Polijas, arī Zviedrijā divu dienu starptautiskā hokeja turnīrā Vikingu kauss 2011 starp astoņām jauniešu komandām plūca uzvaras laurus. Arī mūsu daiļslidotājas labi startē dažāda mēroga sacensībās. Un neatkarīgi no tā, vai bērni un jaunieši savu nākotni saistīs ar šiem sporta veidiem, viņi būs ieguvuši neatsveramu pieredzi un rūdījumu,» uzskata M. Liepiņš.

Spraigs sacensību gads

Viņš teic, ka arī 2012. gads būs sacensībām spraigs. «U16 galvenais uzdevums ir noturēt savas pozīcijas Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēs hokejā un iekļūt labāko trijniekā, arī U14 komandai ir visas iespējas cīnīties par uzvaru. Savukārt U10 šogad startēs vairākos turnīros, lai pilnveidotu savas prasmes, augtu un mācītos. Latvijas un ārpus valsts mēroga sacensībām gatavojas arī jaunās Tukuma daiļslidotājas,» norāda M. Liepiņš.

Tukuma ledus halle ir ne tikai vieta, kur trenēties jaunajiem sportistiem, bet arī piemērota dažādu sacensību organizēšanai. Tukuma ledus halles arēnā ir 58 x 28 metrus liels ledus laukums un tribīnes skatītājiem ar 820 sēdvietām un tikpat daudz stāvvietām. Tur notiek gan vietējā mēroga hokeja čempionāta spēles, daiļslidošanas sacensības, gan arī hallē tiek organizēti starptautiski turnīri. «Piemēram, pie sevis divas reizes gadā aicinām daiļslidotājus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas,» teic M. Liepiņš. Viņš stāsta, ka vasarā halli izmanto arī sportisti no citām valstīm, lai noslīpētu sportiskās iemaņas. «Principā 2012. gada vasaras sezonā halle ir pilnībā noslogota.»

Plašas atpūtas iespējas

Jāpiebilst, ka Tukuma ledus hallē ir iespējams nomāt slidas, darbojas slidu asinātava un laikā, kad nenotiek treniņi vai spēles, laukums atvērts publiskai slidošanai. Hallē atrodas arī viesnīca, kafejnīca, semināru un konferenču zāle, sauna un trenažieru zāle, bērnu rotaļu istaba, frizētava un solārijs, biljards un sporta veikals Hokeja pasaule. Ledus arēnu un telpas iespējams arī nomāt sporta, kultūras vai izklaides pasākumu organizēšanai. Sarunas nobeigumā M. Liepiņš vēlas pateikt paldies pašvaldībai par līdzšinējo sadarbību un atbalstu.