Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Reģionos \ Tukums

Par pacientu veselību!

Pilnveidot mājas aprūpes dienestu un paplašināt slimnīcas stacionārās daļas sniegto pakalpojumu klāstu – šīs aktivitātes šobrīd ir SIA Tukuma slimnīca vienas no galvenajām.

Slimnīcas direktore Dzintra Rabkevica ir gandarīta, ka, neskatoties uz sarežģīto finansiālo situāciju veselības nozarē, slimnīca spēj pildīt savu galveno sūtību – sniegt sasirgušajiem kvalitatīvu medicīnisko aprūpi, ārstēšanu, turklāt tai izdevies saglabāt lokālās daudzprofilu slimnīcas statusu.

«Slimnīcai ir gan ambulatorā, gan stacionārā daļa. Slimnīcas un poliklīnikas telpas ir pilnībā izremontētas, iegādātas arī jaunas iekārtas. Šobrīd cenšamies attīstīt dienas stacionāra piedāvājumu, kā arī mājas aprūpi, kuru novērtē mūsu pacienti, jo ne visi veselības un naudas trūkuma dēļ var atbraukt uz slimnīcu. Šādos gadījumos mediķis dodas pie pacienta uz mājām, sniedzot visus nepieciešamos ārstniecības pakalpojumus, kas iespējami mājas apstākļos. Turklāt šo vizīti apmaksā valsts, pacientam pašam gan jāpērk medikamenti,» teic Dz. Rabkevica.

Viņa norāda – mājas aprūpe kļūst arvien pieprasītāka, palielinās Tukuma slimnīcas noslogojums. Lai arī pērn (saskaņā ar kvotām) slimnīca plānoja gadā uzņemt ap 2000 pacientu, reāli palīdzība tika sniegta 5500 slimnieku. «Strādājam intensīvi, par spīti ierobežotajiem naudas resursiem. Ceram, ka šogad no Veselības ministrijas saņemsim lielāku finansējumu, jo sakarā ar neatliekamās palīdzības slimnīcu slēgšanu Talsos un Saldū, atstājot tām aprūpes statusu, izjūtam arvien lielāku pacientu pieplūdumu,» usver slimnīcas direktore.

Domājot, kā padarīt mediķu darbību vēl efektīvāku un racionālāku, Tukuma slimnīca, piesaistot Eiropas un slimnīcas dibinātāju – Kandavas, Engures, Tukuma un Jaunpils novada pašvaldības – finansējumu, nolēmusi paplašināties. Tās teritorijā šobrīd spraigi norit būvniecības darbi, taps pataloģijas anatomijas nodaļa un histoloģijas laboratorija, kura patlaban atrodas ēkā, kas savu laiku jau nokalpojusi.

«Projekta ietvaros taps mūsdienīga laboratorija, kur tiks veiktas analīzes, kas palīdz diagnosticēt daudzas slimības, arī onkoloģiskās saslimšanas,» norāda Dz. Rabkevica.