Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Skumja situāciju Iļģuciemā; kaķēniem nākas dzīvot bailēs zem automašīnām

© Facebook

Dzīvnieku biedrība "Palīdzēsim dzīvniekiem" noverojusi skumju situaciju Rīgā, Iļģuciemā, kur mājas nevar atrast vairāki kaķēni.

"Situācija kļūst arvien bēdīgāka. Telefona zvani ar palīgā saucieniem seko cits citam, liekas jau, ka visiem šiem bēdu stāstiem gals nekad nepienāks, cilvēku aprobežotība ir prātam neaptverama! Jau vairāk kā mēnesi cenšamies risināt Cementa ielas kaķu situāciju, trīs no mazajiem jau noķerti un atraduši saimniekus, palika vēl divi mazie, kuriem meklējām pagaidu mājas un mamma, kuru vēlamies sterilizēt.

Vakar saņēmām zinu, ka nedēļas laikā mīklainos apstākļos gājuši bojā divi pieaugušie kaķi no Cementa ielas kaķu kolonijas un divi palikušie mazuļi tiekot trenkāti prom no vietas, kur tie visu laiku uzturējās. Pirmā stāva iedzīvotāji tos neganti dzenājot, regulāri aplejot ar ūdeni un sitot rokas pret metāliskajām palodzēm, lai radītu troksni un kaķi bēgtu prom. Tagad mazie patvērumu meklē zem mašīnām.

Cilvēki, kuri rūpējās par šo koloniju, redzot situāciju, piekrita sniegt pagaidu mājas abiem mazuļiem. Šodien vienu no kaķēniem noķērām. Mazajam jau bija iekaisusi actiņa. Klīnikā mazuli atblusojām, iztīrijām ausis un iegādājāmies acu pilienus. Rītdien ceram uz labāku laiku un izdošanos arī ar otra mazuļa noķeršanu," rasta dzīvnieku draugi, kuri meklē kaķēniem mājas un lūdz atsaukties potenciālos saimniekus.


Dzīvnieku biedrībai iespējams palīdzēt finansiāli:
reģ.nr. 40008201966
ziedojuma konts: LV51HABA0551035583355
mērķis: ziedojums Cementa ielas kaķēniem
PayPal: palidzesim.dzivniekiem@gmail.com