Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ušakovs pēc iedzīvotāju lūguma neļaus izcirst kokus Purvciemā

© Lauris Aizupietis / f64

Jau iepriekš medijos izskanējusi informācija par “LIDL” attīstītāju plāniem Dzelzavas ielā 75b būvēt veikalu, iznīcinot tur atrodošos zaļo zonu. Purvciema iedzīvotāji apstrīdēja Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas lēmumu, kas pieļāva Dzelzavas ielā 75b nocirst kokus, starp tiem arī vietējas nozīmes dižkoku, informē Purvciema iedzīvotājs Jānis Maulis.

Viņš raksta: "Ar gandarījumu varu teikt, ka vietējo iedzīvotāju pretenzijas un klauvēšana pēc taisnības, lai saglabātu zaļo zonu, vismaz daļēji ir sadzirdētas. Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ir pārskatījis komisijas lēmumu un sapratis kļūdu, ko pieļāvusi Apstādījumu saglabāšanas komisija - respektīvi, tā nav veikusi publiskās apspriešanas rezultātu izvērtējumu un tā ietekmi uz pieņemamo lēmumu, kas nozīmē to, ka Komisija nav ņēmusi vērā visus lietā būtiskos apstākļus, kas atbilstoši normatīvajiem aktiem nepieciešami lēmuma pieņemšanai un pareizu lietderības apsvērumu izdarīšanai."

Līdz ar to Rīgas domes priekšsēdētājs ir atcēlis Apstādījumu saglabāšanas komisijas 17.10.2017. lēmumu, kā rezultātā kokus cirst šobrīd nevar bez iedzīvotāju iebildumu izvērtēšanas.