Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pieci cilvēki pie Rīgas domes protestē pret Alus festivālu Vērmanes dārzā

© Eduards Dundurs, F64 Photo Agency

Pie Rīgas domes ieejas pieci cilvēki protestē pret Alus festivāla "Latviabeerfest 2018" norisi Vērmanes dārzā.

Alus festivāla laikā Vērmanītis ir pilnībā slēgts un par ieeju tajā tiek iekasēta ieejas maksa, kas, mūsuprāt, nav pieņemami.

Sanākušajiem rokās bija lapas ar uzrakstu "ParBrīvuVērmanīti". Klātesošo vidū bija arī Rīgas domes deputāts Jurģis Klotiņš (NA). Kā Klotiņš paskaidroja aģentūrai LETA, viņaprāt, domei būtu jāpārtrauc organizēt pasākums, par kuru tiek iekasēta ieejas maksa un kurš liedz cilvēkiem brīvi apmeklēt Vērmanes dārzu. "Ikdienā daudzi cilvēki šo teritoriju izmanto, lai nokļūtu darbā, skolā vai kur citur. Alus festivāla laikā Vērmanītis ir pilnībā slēgts un par ieeju tajā tiek iekasēta ieejas maksa, kas, mūsuprāt, nav pieņemami," skaidroja Klotiņš.

Viņš norādīja, ka pašvaldībai kā minimums vajadzētu nodrošināt, ka ieeja pasākumā ir bez maksas ikvienam vai arī pārcelt tā norisi uz Lucavsalu, kur tas neietekmētu tik daudzu rīdzinieku ikdienas gaitas.

Deputāts arī aicinājis šo jautājumu iekļaut šodienas Rīgas domes sēdes darba kārtībā, kā ziņotāju pieaicinot Rīgas pašvaldības izpilddirektoru Juru Radzeviču, taču sēdes sākumā ierosinājums ar balsu vairākumu tika noraidīts.

"Latviabeerfest 2018" Vērmanes dārzā norisinās no 23. līdz 27.maijam.