Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Arēnā Rīga" pašlaik neplāno atcelt gaidāmos pasākumus

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Daudzfunkcionālajā hallē "Arēna Rīga" visi pasākumi pagaidām notiks atbilstoši plāniem, ja vien situācija jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatības kontekstā Latvijā strauji nemainīsies, teica "Arēnas Rīga" Mārketinga un komunikāciju vadītāja Alise Limba-Ķuzule.

Viņa uzsvēra, ka "Arēna Rīga" seko līdzi Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), kā arī Veselības ministrijas ieteikumiem un norādījumiem saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanu. "Šobrīd valsts iestādes nav aizliegušas publiskus pasākumus, līdz ar to visi pasākumi "Arēnā Rīga" notiks kā plānots, ja vien situācija strauji nemainīsies," viņa sacīja.

Vienlaikus Limba-Ķuzule skaidroja, ka saistībā ar vīrusa izplatību "Arēnā Rīga" ir veikti vairāki pasākumi - uzstādīti dozatori roku dezinficēšanai apmeklētājiem un darbiniekiem, kā arī papildus tiek dezinficētas virsmas, izvietoti SPKC sagatavotie informatīvie materiāli.

Tāpat "Arēnā Rīga" tiek gādāts, lai apmeklētājiem būtu ērti rūpēties par personisko higiēnu ar ierastām metodēm - silto ūdeni un ziepēm labierīcībās.

Komentējot to, vai SPKC ieteikumus starptautisku konferenču un semināru rīkošanā sagatavot sarakstu ar pasākuma dalībnieku kontaktinformāciju, kuru iesniegt SPKC kontaktpersonu apzināšanai iespējama "Covid-19" slimības gadījuma epidemioloģiskās izmeklēšanas nodrošināšanai, viņa atbildēja noliedzoši. "Arēna Rīga" tuvākajā laikā nav plānotas starptautiskas konferences vai semināri un saskaņā ar SPKC norādīto šādi saraksti jāveido pasākuma organizatoram, kas ir tas, kas rīko pasākumu, aicinot lektorus un pārdodot ieejas biļetes.

""Arēna Rīga", kas nav un nekad nav bijis pasākuma organizators, rīcībā nav pieeja biļešu vai ieejas karšu tirdzniecības datiem, pēc kuriem varētu mēģināt veidot sarakstus, bez tam mūsu rīcībā nav informācijas par pasākumu "starptautiskuma" apjomu iepriekšminēto iemeslu dēļ," viņa skaidroja.

Vienlaikus Limba-Ķuzule piebilda - ja šāda prasība tiks attiecināta arī uz koncertiem un sporta pasākumiem, tad "Arēna Rīga" savu iespēju robežās sadarbībā ar pasākumu organizatoriem centīsies nodrošināt šādu sarakstu veidošanu. Kā skaidroja arēnas pārstāve, bez valsts atbalsta šādas prasības īstenošana būs grūti realizējama. "Arēnas Rīga" rīcībā gan ir visi nepieciešamie dati par tās personālu un "Arēnas Rīga" apakšuzņēmumu personālu, kas strādā pasākumu norises laikā.

Kā liecina informācija "Arēna Rīga" mājaslapā, tuvākajā laikā arēnā paredzēti Poļinas Gagarinas, Filipa Kirkorova, grupas "Bi-2" koncerti, kā arī Pasaules boksa supersērijas mačs ar Maira Brieža dalību.

Jau ziņots, ka saskaņā ar SPKC sniegto informāciju Latvijā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 ir atklāta astoņiem cilvēkiem. Visos gadījumos infekcija atvesta no Itālijas. No līdz šim atklātajiem gadījumiem septiņi ir saistīti ar vienu tūristu grupu, kas atgriezās Latvijā 7.martā un inficējušies Itālijas kalnu kūrortā Červinjā.

No SPKC sniegtās informācijas izriet, ka minētie septiņi cilvēki no Itālijas atgriezās ar "airBaltic" reisu "BT-630" no Milānas. Kopumā infekcijas skartajā reisā bijuši 39 pasažieri, tostarp 25 no Latvijas. SPKC ir apzinājis visus pasažierus un apkalpes locekļus. Mediķi uzsver, ka visiem šajā reisā lidojušajiem nosakāma stingra mājas karantīna divu nedēļu garumā ģimenes ārsta uzraudzībā.

Latvijā pirmais Covid-19 gadījums tika reģistrēts 2.martā kādai rīdziniecei, kura 29.februārī ielidoja no Minhenes, bet pirms tam bija ceļojusi vīrusa skartajā Itālijas reģionā. Saslimšana sievietei bija vieglā formā un jau 3.martā, ņemot vērā negatīvās atkārtotās analīzes slimniece tika izrakstīta no slimnīcas un turpināja ārstēšanos mājās.

Līdz šim Latvijā kopā veikti 274 izmeklējumi uz Covid-19. Koronavīrusa riska dēļ mājas karantīna Latvijā noteikta vairāk nekā 160 cilvēkiem. SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs stāstīja, ka lielākoties šie cilvēki ir infekcijas skarto lidmašīnu pasažieri.

Līdz šim visiem Latvijā reģistrētajiem Covid-19 pacientiem slimība norit vieglā formā.