Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ar ministru piedalīšanos atklās jauno RSU fakultāti

© Dmitrijs Suļžics / F64

Šodien plkst.16 Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) svinīgi atklās jauno Sociālo zinātņu fakultāti, aģentūru LETA informēja universitāte.

Atklāšanā interaktīvā veidā notiks iepazīšanās ar jauno fakultāti, darbosies studentu medija "Skaļāk" studija, kā arī notiks diskusijas par sociālo zinātņu nākotni Latvijā. Pasākumā piedalīsies finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV), aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), Latvijas Sporta akadēmijas rektors Kalvis Ciekurs, uzņēmēji, mediju pārstāvji, RSU darbinieki, kā arī citi sadarbības partneri.

RSU Sociālo zinātņu fakultāte izveidota, apvienojot Komunikācijas fakultāti, Eiropas studiju fakultāti un Juridisko fakultāti. Konsolidācijas mērķis ir integrēt vairākas nozares, stiprinot starpdisciplināro pētniecību un studiju kvalitāti, kā arī maksimāli samazināt administratīvo aparātu un birokrātisko slogu akadēmiskajam personālam un pētniekiem.

Fakultātē vairs nebūs tradicionālās katedru sistēmas, bet visas studiju programmas būs apvienotas vairākās radniecīgu studiju programmu darba grupās, atklāja RSU. Fakultātē izveidots Sociālo zinātņu pētījumu centrs, kura mērķis ir veicināt izcilas pētniecības attīstību un sarežģītu sabiedrības jautājumu risināšanu. Studentiem būs plašākas izvēles studiju procesā un intensīva starpdisciplināra zinātniskās darbības prakse jau no studiju sākuma, ko nodrošinās Sociālo zinātņu pētījuma centra infrastruktūras izmantošana studiju procesā.

Jau ziņots, ka arī RSU šogad īsteno iekšējo konsolidāciju, un turpmāk deviņu fakultāšu vietā būs piecas - Medicīnas, Zobārstniecības, Farmācijas, Veselības un sporta zinātņu un Sociālo zinātņu fakultāte.

Jaunā fakultāte darbu jau sākusi, bet ziemas izlaidums 9.februārī tiek plānots vēl iepriekšējo fakultāšu ietvarā.