Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ieeju Rīgas sabiedriskajās tualetēs regulēs ar maksājumu termināļiem

© Vladislavs Proškins / F64

Lai ierobežotu bezpajumtnieku uzturēšanos Rīgas sabiedriskajās tualetēs un novērstu inventāra bojāšanu, pašvaldība sākusi vairāku galvaspilsētas sabiedrisko tualešu aprīkošanu ar maksājumu karšu (POS) termināļiem, ziņo aģentūra LETA.

Līdz ar to tualetēs varēs iekļūt tikai ar maksājumu kartēm vai viedierīcēm.

POS termināļus plānots uzstādīt 17 tualetēs, kopā 52 kabīnēs, kurās nav apkopēju-dežurantu. Patlaban termināļi uzstādīti vairākās vietās un turpinās to testēšana.

Ar POS termināļiem aprīkos tualetes Aldara parkā, 13.janvāra ielā pie Vaļņu ielas, Dailes teātra laukumā, Esplanādes parkā, Jāņa Asara ielā Grīziņkalnā, Jēkaba laukumā, Kobes dārzā, divas tualetes Kronvalda parkā - Kronvalda bulvāra pusē un pie Elizabetes ielas, divas tualetes Mežaparkā - Atpūtas alejā pie bērnu laukuma un Ostas prospektā, Nordeķu parkā, Radio ielā, Jaunielā pie Rātsnama, Turgeņeva un Gogoļa ielas skvērā pie Zinātņu akadēmijas, Vērmanes dārzā un Ziedoņdārza parkā.

Termināļu uzstādīšanu, ievērojot iepirkumu procesa rezultātus, veic uzņēmums "Hansab". Darbus iecerēts pabeigt līdz februāra beigām.

Maksa par šo tualešu apmeklēšanu plānota 50 centi . Šī summa izvēlēta, ņemot vērā gan cenu privātā sektora tualetēs Rīgā un kaimiņvalstīs, gan aprēķinus, lai iekasētie līdzekļi nosegtu POS termināļu uzturēšanas izmaksas.

Tāpat kā līdz šim, Rīgā bez maksas turpinās darboties lielākā daļa tualešu, tajā skaitā tualetes ar dežurantiem-apkopējiem.

Tāpat bez maksas būs pieejamas un sezonas laikā - no maija līdz oktobra beigām - galvaspilsētā darbosies 40 biotualetes kā arī vairākas sezonālās konteinertipa tualetes ar apkopējiem-dežurantiem, kuras arī būs izmantojamas bez m