Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

“Rīgas satiksme” grasās iegādāties jaunus autobusus

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Lai izprastu tirgus piedāvājumu, izmaksu apmērus, ražotāju kapacitāti un piegādes nosacījumus, “Rīgas satiksme” ir izsludinājusi tirgus izpēti “Par trīsasu zemās grīdas autobusu (dīzeļautobusu un elektroautobusu) piegādi”.

Balstoties uz tirgus izpētes rezultātiem, tiks lemts par iegādājamo transporta līdzekļu skaitu un gatavota dokumentācija iepirkuma izsludināšanai.

Iepirkuma ietvaros plānots iegādāties divu veidu autobusus - 18 metrus garus zemās grīdas autobusus, kas darbināmi ar dīzeļdegvielu, un 18 metrus garus zemās grīdas autobusus ar uzstādītu atkārtoti uzlādējamu enerģijas akumulēšanas sistēmu. Ievērojot normatīvajos aktos noteikto proporciju, 30% no kopējā transporta līdzekļu apjoma jādarbojas ar atjaunojamo enerģiju. Lai noskaidrotu izmaksas un iespējamos piegādes termiņus piedāvājumus, aicināts iesniegt ziņas par autobusu iegādes dažādu apjomu - 57, 114 vai 171 autobusu.

Ik dienu pasažieru pārvadājumos tiek iesaistīti aptuveni 400 "Rīgas satiksmes" autobusu, un gandrīz 250 no tiem ir savu laiku nokalpojuši. Autobusu parka atjaunošanu “Rīgas satiksme” uzsāka jau 2022. gadā, noslēdzot līgumu par jaunu elektroautobusu iegādi. Patlaban uzņēmuma transporta līdzekļu parkā ir 35 elektroautobusi un plānota vēl 17 elektroautobusu iegāde. Tas ļaus nomainīt aptuveni 50 nokalpojošo autobusu.