Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

VIDEO. Uz nenoteiktu laiku slēgts viens no noslogotākajiem tiltiem Torņakalnā

© Valdis Gavars

Cetrtdien, 4.aprīlī Rīgas dome izplatīja informāciju, ka aizdomās par bīstamību, uz nenoteiktu laikuu jau ceturtdienas vēlā vakarā tiks slēgts viens no senajiem Torņakalna dzelzceļa tiltiem.

Torņakalnā Satiksmi pār dzelzceļu nodrošina trīs vēsturiskie tilti, viens no tiem ir Altonovas ielā, kas savieno Vienības gatvi un O.Vācieša ielu. Plašas diskusijas par vēturisko tiltu saglabāšanu sabiedrībā noritēja saistībā ar "Rail Baltica" trases izbūvi. Tagad tiltiņš slēgts uz nenoteiktu laiku.

Rīgas domes deputāts, Torņakalna attīstības biedrības vadītājs Valdis Gavars ievietojis video un raksta: "Altonavas pārvads Torņkalna slēgts transportam un gājējiem uz nenoteiktu laiku!"

Komentētāji ie skeptiski: "Neraugoties uz to, ka RailBaltica būvniecībai pilnā apjomā ar atzarojumu no centrālās stacijas līdz lidostai naudas nav, būvnieku mafija pa aplinkus ceļiem tomēr grib piespiest to būvēt. Pirmais solis jau ir tilta pār Daugavu celtniecības uzsākšana. Ir pamatotas aizdomas, ka Altonavas ielas pārvadu slēdz, lai konstatētu tā avārijas stāvokli un jau nākošajā dienā sāktu tā nojaukšanu. Torņakalna un Bieriņu apkārtnē dzīvo arī būvinženieri, mehānikas inženieri, pieredzējuši celtnieki, kurus tilta vērtēšanas eksperti varētu iepazīstināt ar savu tilta novērtējumu, apskatot to uz vietas. Tas novērstu iespēju, ka pārvadu varētu nepamatoti atzīt par nojaucamu tā avārijas stāvokļa dēļ. Esmu gatavs šādā tilta apskatē piedalīties."