Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā ieviestas izmaiņas vairāku autobusu un trolejbusu kustības sarakstos

© f64.lv, Kaspars Krafts

Rīgā no šodienas tiks veiktas izmaiņas vairāku autobusu un trolejbusu kustības sarakstā, pielāgojot transportlīdzekļu braukšanas laikus faktiskajai situācijai maršrutā, informē uzņēmums "Rīgas satiksme".

51. un 52. autobusu maršrutā, pielāgojot braukšanas laikus faktiskajai situācijai maršrutā, kas ir mainījusies pēc Austrumu maģistrāles atvēršanas un sabiedriskā transporta joslas ieviešanas, nedaudz mainīsies minēto maršrutu atiešanas laiki darba dienās. Kustības intensitāte paliks nemainīga.

Pielāgojot braukšanas laikus faktiskajai situācijai, nelielas izmaiņas kustības sarakstos tiks veiktas arī 5. un 23. trolejbusa kustības sarakstā. Savukārt 58. maršruta autobusi, lai apbrauktu sastrēgumus, kursēs pa nedaudz mainītu maršrutu.

Kustības virzienā uz Vecmīlgrāvi autobusi kursēs pa maršrutu no Vaidavas ielas, tālāk pa Kastrānes ielu, Biķernieku ielu, Viļa Ģelbes ielu, Brīvības gatvi, Gustava Zemgala gatvi un tālāk pa maršrutu.

Autobusi apstāsies pieturvietās "Raunas iela" Kastrānes ielā, "Tālivalža iela" Biķernieku ielā, "Gustava Zemgala gatve" Viļa Ģelbes ielā, tādējādi nodrošinot pasažieriem plašākas pārsēšanās iespējas.

Ņemot vērā izmaiņas maršrutā, turpmāk 58. maršruta autobusi neapstāsies pieturvietā "Ieriķu iela", kas atrodas Ieriķu ielā. Pasažieriem būs iespēja izmantot tuvumā esošo pieturvietu "Stārķu iela" un virzienā uz Vecmīlgrāvi braukt caur Vaidavas ielu vai Vaidavas ielā izvietoto pieturvietu "Ūnijas iela".

Tādējādi maršruts nesaskarsies ar Austrumu maģistrāles radītajiem regulārajiem satiksmes sastrēgumiem, kas būtiski ietekmēja maršruta regularitāti. Reisu skaits paliks nemainīgs.

Tāpat no šodienas uz remontdarbu laiku tiks veiktas izmaiņas 35. trolejbusa maršruta kustībā.

Virzienā uz Mežciemu trolejbuss kursēs pa maršrutu līdz Sergeja Eizenšteina ielai, tālāk pa Sergeja Eizenšteina ielu, Malienas ielu, Hipokrāta ielu un tālāk pa maršrutu. Trolejbuss neapstāsies pieturvietās "Līduma iela" un "Hipokrāta iela".

Virzienā uz Centrāltirgu trolejbuss kursē pa maršrutu līdz Hipokrāta ielai, tālāk pa Hipokrāta ielu, Malienas ielu, Sergeja Eizenšteina ielu un tālāk pa maršrutu. Trolejbuss neapstāsies pieturvietās "Mežciema iela" un "Līduma iela".

35. maršruta trolejbuss abos virzienos apstāsies pieturvietās "Malienas iela", "Celmu iela" un "Sociālās aprūpes centrs "Mežciems"".

Jau ziņojām, ka "Rīgas satiksmes" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 184,287 miljoni eiro, kas ir par 9,2% vairāk nekā 2022. gadā, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 19% - līdz 1,488 miljoniem eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

"Rīgas satiksme" dibināta 2003. gadā, un tās statuss ir 100% Rīgas pilsētas pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība.