Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Par slīkstoša cilvēka izglābšanu, policistam piešķirs apjomīgu prēmiju

© F64

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja šodien atbalstīja prēmijas piešķiršanu Rīgas pašvaldības policistam par slīkstoša cilvēka izglābšanu.

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) Centra pārvaldē šā gada maijā tika saņemta informācija, ka pretim namam Aspazijas bulvārī 3 kanālā peld cilvēks. Notikuma vietā atradās RPP Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbinieki, kuri paskaidroja, ka ir izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kā arī norādīja uz Rīgas kanālā peldošu vīrieti.

Ņemot vērā, ka vīrietis nevarēja aizpeldēt līdz kanāla malai un no bezspēka vairākas reizes nokļuva zem ūdens, RPP Centra pārvaldes kārtībnieks Mareks Lucjanovs tumšajā diennakts laikā nekavējoties ieleca ūdenī un izvilka viņu krastā. Personai tika sniegta palīdzība, ietinot folijas segā un līdz mediķu ierašanās brīdim ievietojot RPP Centra pārvaldes transportlīdzeklī. Noskaidrots, ka persona ir Lielbritānijas pilsonis, taču, ņemot vērā šoka stāvokli, viņš vairāk neko paskaidrot nevarēja.

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) sēdē uzsvēra, ka policista rīcība šajā gadījumā bijusi nevainojama, īpaši ņemot vērā laika apstākļus un tumsu, un viņš noteikti ir pelnījis prēmiju.

Par RPP darbinieka drošsirdīgu un pašaizliedzīgu rīcību, veicot amata pienākumus, nolemts viņiem piešķirt prēmiju 60% apmērā no algas.