Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas domes frakcijas tiksies, lai "izrunātu" nesaskaņas

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šodien plkst.11 notiks Rīgas domes frakciju "Par/Progesīvie" (PP) un "Jaunā vienotība" (JV) tikšanās, informē PP frakcija.

PP uzsver, ka frakcija nav ieinteresēta ārkārtas vēlēšanās un uzskata, ka partijām ir jāturpina sarunas, lai vienotos par turpmāko sadarbību.

Pēc PP paustā, pimārais jautājums šajās sarunās esot "atgriešanās pie labas pārvaldības un saimnieciski atbildīgiem lēmumiem". Kad tikšot panākta vienprātība šajā jautājumā, tad varēšot runāt arī par amatu sadali.

"Vēlētāji ir uzticējuši mums veidot Rīgu par atklātu, eiropeisku un sakārtotu pilsētu. Politiskajās sarunās frakcijas deputāti vienmēr patur prātā šo uzdevumu. Mūsuprāt, pārmaiņas Rīgā ir iespējamas, ja tās balstās uz koleģiālu, atklātu un caurspīdīgu politiku," izteicies PP frakcijas priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs.

Kā ziņots, arī pārējo kādreizējās koalīcijas frakciju pārstāvji no JV, "Kods Rīgai" (KR) un "Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība" (NA/LRA) pauda, ka neviena politiskā spēka interesēs nav ārkārtas vēlēšanas, līdz ar to notiks sarunas, lai vienotos par turpmāko sadarbību.

Pirmā šāda saruna notika jau šodien, taču tajā pēc PP ierosinājuma nolemts sarunas vēl atlikt, lai vispirms "Progresīvie" un JV varētu izrunāt savstarpējo konfliktu, kas noveda pie iepriekšējā mēra Mārtiņa Staķa (PP) krišanas.

JV, NA/LRA un KR pārstāvji uzsvēra, ka pašlaik nav plānotas sarunas ar citiem politiskajiem spēkiem par jaunas koalīcijas izveidi. Visi sarunās iesaistītie apgalvoja, ka šobrīd neesot runa ne par nākamo mēra amata kandidātu, ne citu amatu dalīšanu.

Kā ziņots, pēc konflikta par Satiksmes departamenta darba izvērtēšanu ir sašķēlusies Rīgas domes valdošā koalīcija, kā rezultātā Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) paziņoja par atkāpšanos no amata. Par mēra pienākumu izpildītāju ir kļuvis Vilnis Ķirsis (JV). Koalīcijas sairšanu izraisīja domstarpības starp "Progresīvajiem" un JV, kuras vēlāk pavadīja virkne savstarpēju apvainojumu.