Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Māja

Pavasarīgs piedāvājums

Kafe Trusis © Reinis Hofmanis, F64

Pavasarim piestāv veselīgi ēdieni

Spinātu pankūkas ar siera mērci

SASTĀVDAĻAS:

pankūkām:

plāno pankūku mīkla (daudzums atkarīgs no ēdāju skaita)

svaigi vai atlaidināti saldēti spināti (pēc izjūtas)

mērcei:

saldais krējums

paciņa kausētā siera „Dzintars”

50 g rīvēta Parmas siera

eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA:

Pankūku mīklā iemaisa sablenderētus svaigos vai atlaidinātus saldētos spinātus. Cep eļļā.

Mērcei sakarsētā saldajā krējumā iemaisa sieru „Dzintars” un rīvēto Parmas sieru. Rotā ar ķiršu tomātiņiem.

  Indiešu dārzeņu karijs

 SASTĀVDAĻAS:

1 tējkarote rīvēta ingvera

1 sīpols

4 daiviņas ķiploka

1 čili pipars

2 vidēji lieli kartupeļi

4 burkāni

1 jalapeno pipars

2 paprikas

100 g tomātu pastas

200 ml kokosriekstu piena vai saldā krējuma

1,5 tējkarote karija garšvielu maisījuma

šķipsniņa kurkuma

taukvielas cepšanai (eļļa vai sviests)

PAGATAVOŠANA:

Katlā apcep garšvielas – čili piparu, smalki sagrieztu ingveru, ķiplokus, sīpolu un karija maisījumu. Pieber kubiņos sagrieztus burkānus un tos viegli apcep. Pielej nedaudz ūdens un sautē. Pēc10 minūtēm pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un papriku. Turpina sautēt, kamēr dārzeņi mīksti. Sautējumā iemaisa saldo krējumu vai kokosriekstu pienu (ja vēlas, lai ēdiens būtu vegāniem draudzīgs). Pasniedz ar basmati rīsiem un citrona šķēlītēm.

Chilli Con Carne

SASTĀVDAĻAS:

500 g maltas liellopa gaļas (labāk malt uz vietas pērkot, lai redz, ko samaļ)

300 g konservētu vai vārītu sarkano pupiņu

100g konservētas kukurūzas

200 g burkānu

zariņš timiāna

100g tomātu pastas

50 g Šalotes sīpolu

3 daiviņas ķiploku

1 čilli pipars

šķipsniņa kajenas piparu

eļļa cepšanai

sāls

zaļumi rotāšanai

PAGATAVOŠANA:

Eļļā apcep ķiplokus un sīpolus, pievieno sarīvētus vai sagrieztus burkānus un smalki sakapātu čili piparu.  Nedaudz pasautē, tad pievieno malto gaļu, sāli, melnos un kajenas piparus. Turpina sautēt. Kad gaļa gatava, iemaisa pupiņas un konservēto kukurūzu. Sautē vēl 5 minūtes. Rotā ar čilli pipariem un zaļumiem. Pasniedz ar kukurūzas čipsiem un skābo krējumu.

 

 

Zaļie lapu salāti ar Kamambēra sieru

SASTĀVDAĻAS:

salāti lollo rosso

romiešu lapu salāti

ķiršu tomātiņi

kamambēra siers

mērcei:

dzērvenes

cukurs

citrons

olīveļļa

 PAGATAVOŠANA: mērcei dzērvenes sablenderē ar cukuru, citrona sulu un olīveļļu. Salātu lapas saplūkā un sajauc ar dzērveņu mērci. Pāri kārto sagrieztu kamambēra sieru un ķiršu tomātiņus. Lai izceltu siera garšu, tam uzliek dzērveņu mērci.

 Receptes piedāvā „Trusis kafe” pavāri Kārlis Karnītis un Kristaps Glūdiņš