Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Māja

PADOMI, kā pavasarī atjaunot enerģiju

© depositphotos.com

2.lapa

Ir jākustina visas locītavas

Otra lietas, kas ir svarīga, lai vairotu enerģiju, ir kustība. «Neviena zaļa zālīte neizaug no zemes bez kustības. Pavērojiet, kā maigas puķītes plēš akmeņus, kā pilsētā pienenes laužas cauri asfaltam,» aicina makrobiotikas speciālists. Viņš iesaka: nevarat kustēties ātri, kustieties lēnām. Nevarat kustēties ilgi, pakustieties mazliet.

«Kas ir svarīgākais moments kustībā? Tā ir locītavu elastība. Cik elastīgas ir saites un locītavas, tik aktīva un veselīga cilvēkam ir dzīve. Ar tiem, kuri sporto, viss ir kārtībā, bet tiem, kuri nekustas, jo sāp, locītavas ir vismaz jārīvē. Ir jārīvē katra locītava pirkstiņā, katrs pirkstiņš, plaukstas locītavas, elkoņi, pleci, jostas vieta, ceļgali, potītes un arī visas kāju pirkstiņu locītavas. Kas tad notiek organismā? Sāk plūst enerģija, asinis sāk cirkulēt daudz vairāk, ātrāk, labāk, tīrāk. Tās sāk tīrīt organismu, un purvs iet ārā,» skaidro Roberts Lācītis, uzsverot, ka tas ir pats vienkāršākais, sliņķu variants, ko sevis labā var darīt, jo var jau mest arī kūleņus un stāvēt uz galvas. Un vēl - ir jāstaigā kājām, ļoti daudz jāstaigā. Un jāskatās uz pavasara zaļumiem, jo tā arī ir enerģija.

Elpošana dara brīnumus

Vēl viens variants, kā palielināt savu pavasara enerģiju, ir elpošana. Roberts Lācītis gan iesaka vispirms izmēģināt un iepraktizēt dziļo elpošanu jeb elpošanu ar vēderu. Vai arī - var elpot ar nāsīm. Tas jādara pamīšus - aizspiež vienu nāsi, ievelk gaisu, pa otru izpūš ārā. Tad to pašu ar otru. Tādā veidā palielinās ķermeņa enerģijas plūsma un dzīvības spēks. «Jo mēs jau dzīvojam no gaisa, ne tikai no ēdiena. Bez ēdiena taču varam iztikt trīsdesmit dienas, bez ūdens varam iztikt piecas dienas, bez kustībām - tikai kādas divas, jo rodas izgulējumi. Bet laiks, ko varam iztikt bez gaisa, ir mērāms sekundēs. Un te uzreiz ir loģisks jautājums: kas visātrāk iedarbojas uz veselību - gaiss vai ēdiens? Protams, ka gaiss. Un ar elpošanu organismā var izdarīt brīnumu lietas. Var elpot lēnāk vai ātrāk, mazāk vai vairāk, katram ir vajadzīgs un der savs variants,» stāsta Roberts Lācītis. Viņš savas 28 gadu praktiskās darbības laikā uzkrātās zināšanas un pieredzi ir apkopojis jaunā, trīs stundu garā lekcijā Klausies, pieraksti, dari!, ar ko šajā pavasarī ir gatavs dalīties ar ikvienu interesentu. Ar ikvienu, kurš savā dzīvē vēlas kaut ko mainīt, māk klausīties un pierakstīt un ir gatavs arī darīt. Viņš šajā lekcijā stāstīs gan par asinsgrupu diētu, kurā nav jāskaita kalorijas, vien jāizvēlas pareizie produkti, gan par skābju un sārmu līdzsvaru organismā, gan par Lācīša tableti PSS jeb pirts, sports, sekss, gan par to, kā sastādīt ēdienkarti, kā šodienas apstākļos paēst lētāk un ātrāk, gan par enerģijas riņķiem - ko vajadzētu ēst katrā gadalaikā, gan par to, kā neēst un daudz ko citu. «Pļāpām laika nebūs. Šodienas laiks un vide ir tāda, ka visu vajag pateikt ļoti ātri, un es esmu gatavs dalīties savā pieredzē, ko esmu uzkrājis, strādājot gan privātpraksē, gan ar pacientiem Imunoloģijas klīnikā. Un jāsaka tā: ja man ir tādi rezultāti, ka mēneša laikā pacientiem pazūd liekais apkārtmērs, kas mērāms no četriem līdz pieciem kilogramiem, pat no 74 uz 69, un pazūd alerģijas, tad es domāju, ka mana programma strādā.»

Turpinājumu lasi nākamajā lapā