Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Māja

UZZINI, ko vari celt savā piemājas dārzā bez būvatļaujas

© Ekrānšāviņš/likumi.lv/Freepik

3.lapa

Sezonāla komercdarbība

Vienlaikus, lai mazinātu izmaksas attiecībā uz atļaujām, kas nepieciešamas, lai varētu uzsākt sezonāla rakstura komercdarbību kādā vietā, ir noteikts, ka gadījumā, ja no pašvaldības saņemta atļauja publiska pasākuma vai ielu tirdzniecībai, nav nepieciešama papildu atļauja no būvvaldes, lai novietotu pirmās vai otrās grupas inženierbūvi.

"Līdz šim sezonāla rakstura objektiem, piemēram, kafejnīcas āra terasei publiskajā ārtelpā, vajadzēja diezgan lielu būvniecības dokumentāciju kā patstāvīgai būvei, vismaz paskaidrojuma rakstu," stāsta A. Lazarevs. "Iespējams, neatbilstošu tiesību normu interpretācijas dēļ personai, lai uzsāktu ielu tirdzniecību, atsevišķos gadījumos bija nepieciešams saņemt atļauju gan no būvvaldes, gan vēl no citas pašvaldības institūcijas. Pārvērtējot regulējumu, sapratām, ka sezonālas komercdarbības gadījumos varētu vienkāršot regulējumu un uzņēmējam nelikt dubultā prasīt atļauju."

Šāds atvieglots regulējums turpmāk attieksies uz jebkuru sezonālas uzņēmējdarbības veidu, vai tas būtu kādā sabiedriskajā pasākumā, piemēram, vasarā festivālā "Positivus" vai "Saldus saule", ziemā slēpošanas trasē, vasaras puķu tirdzniecībā, 18. novembra svētkos vai Dziesmu un deju svētku tirdziņa stendā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā