Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Māja

TOP 5 padomi, kā taupīt tālruņa baterijas enerģiju

© Reuters/Scanpix

Daudzi ar nostaļģiju atceras laikus, kad telefona baterijas enerģija spēja izturēt bez uzlādes līdz pat nedēļai. Toreiz šķita, ka nākotnes tehnoloģijas spēs panākt to, ka tālruni varam nelādēt pat mēnesi. Mūsdienās situācija ir citādāka - līdz ar pieaugošo viedtālruņu izmantošanu ikdienas vajadzībām, kad telefons vairs nav vien rīks saziņai, bet arī fotoaparāts un vieds ikdienas palīgs, arī tālruņa lādētājs ir kļuvis par neaizvietojamu ikdienas aksesuāru, kas ir līdzi ikvienam aktīvam viedtālruņa lietotājam.

Šobrīd ir pieejami dažādi tehnoloģiski risinājumi, kas palīdz paildzināt akumulatora darbības laiku un ļauj telefonam darboties vairākas dienas. Tālruņu ražotāji ir sadzirdējuši lietotāju vēlmes un izstrādājuši jaunas tehnoloģijas, kas nodrošina ilgāku akumulatora darbības laiku bez uzlādes. Viena no tām ir mākslīgais intelekts, ar kura palīdzību tālruņa baterijas darbības laiks tiek ievērojami palielināts.

Telefona bateriju ir pienācīgi jākopj

"Huawei Consumer Business Group" Baltijas reģiona ģenerāldirektors Jaņs Fejs apgalvo, ka tālruņa akumulatora darbības ilgums atkarīgs no diviem faktoriem: cik intensīvi iekārta tiek izmantota ikdienā un cik labi par to rūpējamies. „Katra tālruņa darbība prasa enerģiju, tāpēc, jo vairāk izmantojam telefonu, jo ātrāk tā baterija izlādējas. Baterijas darbību varam salīdzināt ar cilvēku - pēc aktīvām fiziskām aktivitātēm cilvēks nogurst, tāpat arī nogurst tālruņa baterija, ja tā tiek intensīvi izmantota. Tāpēc ir jāatcerās par tālruņa akumulatora pienācīgu kopšanu - tas ievērojami var paildzināt baterijas kalpošanas laiku,” paskaidro Jaņs Fejs.

Jaņs Fejs atzīst, ka mūsdienu litija jonu akumulatori ir diezgan kvalitatīvi, taču arī tie pēc ilgstošas lietošanas un pārmērīgas slodzes var zaudēt savu kapacitāti. „Agrāk tālruņu baterijas bija ļoti jutīgas pret uzlādes un izlādes ciklu, taču šodien tā ir pagātne. Tomēr arī mūsdienu baterijas nedarbosies mūžīgi, tādēļ tām ir nepieciešama rūpīga tehniskā apkope. Ieteicams bez vajadzības neatstāt telefonu pie lādētāja kontaktligzdā, kā arī jāatceras, ka akumulators ir jāsargā no straujām temperatūras svārstībām," atklāj eksperts.

Ja esat nokļuvis situācijā, kad tālruņa lādētājs nav pie rokas vai kādu laiku jāatrodas vietā, kur nav pieejama elektrības padeve, noderīgi būs padomi par to, kā ietaupīt pēdējo baterijas enerģiju svarīgā brīdī vai vienkārši iemācīties paildzināt telefona lietošanas laiku ikdienā bez uzlādes.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā