Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

APBRĪNOJAMI: Saimniekiem kalnos izdodas atrast savu aklo suni

© Ekrānuzņēmums no video

Šī gada 24. februārī Beta Koula no Kalifornijas bija ļoti satraukta, jo viņas aklais 12 gadus vecais labradors pēkšņi pazuda. Tomēr apbrīnojamā kārtā pēc 8 dienu meklēšanas viņai izdevās suni atrast kalnos, vēsta ārvalstu mediji.

12 gadus vecais labradora šķirnes suns Seidža redzi zaudēja glaukomas dēļ. Tomēr tas nemazināja viņa saimnieces Betas mīlestību pret šo dzīvnieku. Tieši tāpēc ir iespējams tikai nojaust, kādu uztraukumu piedzīvoja sieviete, kad konstatēja, ka viņas mīlulis ir pazudis.

Betas ģimene suņa meklēšanā iesaistīja vairākus draugus un paziņas, kā arī brīvprātīgos, tomēr nedēļas laikā no suņa nebija ne miņas. Ar katru dienu samazinājās izredzes atrast suni dzīvu, jo reģionā dzīvo liels skaits kalnu lauvu.

Kāds ugunsdzēsējs savā brīvdienā bija devies kalnu pārgājienā un suni atrada. "No sākuma es domāju, ka tas ir atkritumu maiss ūdenī. Suns tur gulēja nekustīgi. Es ielēcu upē un skrēju viņu glābt," stāsta ugunsdzēsējs. Tieši pateicoties viņam Sedža varēja atgriezties mājās sveika un vesela.