Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Mančestras policija paziņo jaunu informāciju par terorakta izmeklēšanu

© SCANPIX

Astoņu aizdomās turamo aizturēšana ir nozīmīgs notikums, veicot izmeklēšanu par noziedzīgo tīklu, kas ir saistīts ar Mančestras pirmdienas teroraktu, ceturtdien atzina Lielās Mančestras policijas vecākais konstebls Īans Hopkinss.

Veicot kratīšanu Mančestrā un citos apvidos, iegūtas "ļoti svarīgas" liecības, kas būs noderīgas terorakta izmeklēšanā, viņš piebilda.

"Es gribētu cilvēkiem no jauna sniegt garantijas, ka mūsu veiktās aizturēšanas ir nozīmīgas, un, veicot telpu sākotnējo pārmeklēšanu, ir iegūti priekšmeti, kas, kā mēs uzskatām, ir ļoti svarīgi izmeklēšanai," sacīja Hopkinss.

SCANPIX

Nopludināto izmeklēšanas fotogrāfiju publicēšana ASV laikrakstā "New York Times" "sāpināja ģimenes, kas jau tā šausmīgi cieš savu zaudējumu dēļ", norādīja vecākais konstebls, vienlaikus atsakoties komentēt ziņas, ka britu policija vairs nesniegs ASV izlūkdatus par Mančestras teroraktu.

Jau vēstīts, ka Mančestras arēnas foajē pirmdienas vakarā pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta uzspridzinājās terorists pašnāvnieks Salmans Abedi, nogalinot 22 cilvēkus.

Atbildību par teroraktu uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".