Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Sods par nelegālu migrantu pārvadāšanu ar lidmašīnu - 30 mēneši aiz restēm

© Daily Mail

Tiesa Francijā piektdien piesprieda 30 mēnešu cietumsodu diviem britiem par to, ka viņi ar vieglo lidmašīnu nelegāli veda migrantus no Francijas uz Angliju.

54 gadus vecais pilots Deivids Grīns un viņa 46 gadus vecais līdzzinātājs Edvards Baklijs atzinās, ka veikuši vairākus lidojumus no Markas lidlauka Kalē pilsētas tuvumā, iekasējot no katra pasažiera 10 000 britu mārciņu (11 120 eiro).

Francijas ziemeļaustrumos esošā ostas pilsēta Kalē ir vieta, kur nelegālie migranti masveidā mēģina nokļūt Lielbritānijā pāri Lamanšam, paslēpjoties kravas mašīnās pirms to uzbraukšanas uz prāmjiem.

Vietējā prokuratūra paziņoja, ka tai pirmoreiz bijusi darīšana ar šādu lietu, kad nelegālie migranti aizvesti no valsts ar privātu lidmašīnu.

Apsūdzētie tika aizturēti pirmdien. Viņi atzinās, ka kopš oktobra veikuši piecus lidojumus, katru reizi vedot no diviem līdz četriem pasažieriem ar savu vieglo lidmašīnu, kas parasti tiek izmantota tūrismam.

Grīns un Baklijs tika notiesāti par to, ka palīdzējuši ārzemniekiem nelikumīgi ceļot. Lidmašīna tika konfiscēta un viņiem tika piespriests 30 mēnešu cietumsods, kā arī aizliegums uz pieciem gadiem ierasties Francijā.

Prokurore Rafaela Vaša sacīja, ka abu britu motīvs bija nauda, un nosauca par nepieņemamu šādu iedzīvošanos no citu cilvēku nelaimes.

Baklija advokāte Emanuela Osmona prāvā tomēr uzstāja, ka šis nav cilvēku nelaimes izmantošanas gadījums, jo migranti izvēlējušies šķērsot robežu ar lidmašīnu un viņiem bija nauda, ar ko samaksāt par lidojumu.

Grīns pirmdien tika aizturēts Markas lidlaukā, kad viņš gatavojās uzņemt četrus albāņu pasažierus, tai skaitā trīs gadus vecu bērnu. Baklijs tika aizturēts lidlauka tuvumā kopā ar savu sievu, kura, kā policija noskaidrojusi, nebija iesaistīta šajā operācijā.