Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Francija aicina pieņemt "stipras papildu" sankcijas pret Ziemeļkoreju

© SCANPIX

Francija piektdien aicināja pārējās ANO Drošības padomes dalībvalstis ātri pieņemt "stipras papildu sankcijas" pret Ziemeļkoreju par tās jauno ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

"Ir gaidāms, ka tikai maksimāls diplomātisks spiediens var novest Ziemeļkoreju atpakaļ pie sarunu galda" un atturēt to no "operatīva un vadīta kodolarsenāla" iegūšanas, paziņoja Francijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Aņesa Romatē-Espaņa.

"Šis starts tāpat kā tas, ko Ziemeļkoreja veica 4.jūlijā, parāda Ziemeļkorejas režīma apņēmību nolikt visu starptautisko sabiedrību tās raķešu sniedzamības diapazonā," teikts Francijas paziņojumā.

"Ziemeļkorejas kodolieroču un ballistisko raķešu programmas turpināšana ir pieaugoši un nepieņemami draudi visiem."

Francija arī aicināja veikt "ambiciozus pasākumus" pret Ziemeļkoreju no Eiropas Savienības puses.

SCANPIX

Jau ziņots, ka Ziemeļkoreja piektdien izmēģināja ballistisko raķeti, kas iekrita jūrā netālu no Japānas piekrastes starp Japānu un Korejas pussalu.

Pentagons paziņoja, ka izšauta starpkontinentālā ballistiskā raķete, kas nolidojusi aptuveni 1000 kilometrus.

Dienvidkorejas ģenerālštābs pavēstīja, ka raķete raidīta no Čagando provinces, kas atrodas Ziemeļkorejas ziemeļdaļā pie Ķīnas robežas.

4.jūlijā Ziemeļkoreja pirmo reizi veiksmīgi izmēģināja starpkontinentālo ballistisko raķeti (ICBM).

Eksperti jau atzinuši, ka tas varētu būt līdz šim veiksmīgākais Ziemeļkorejas raķetes izmēģinājums un tā, iespējams, spētu sasniegt Aļasku.