Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Pasaule solidarizējas un sēro par Barselonas terorakta upuriem

© SCANPIX

Ceturtdienas pēcpusdienā cilvēku pūlī Barselonā ietriecās autofurgons. Uzbrukumā dzīvību zaudēja 13 cilvēki, bet vēl teju simts tika ievainoti. Piektdien daudzviet pasaulē ar klusuma brīdi piemin šausminošos notikumus.

Līdzjūtību un nosodījumu par notikušo sociālajos tīklos izteikuši ne vien pasaulē zināmi politiķi, bet arī šovbiznesa pārstāvji. ASV prezidents Donalds Tramps mikroblogošanas vietnē twitter raksta, ka ASV stingri nosoda uzbrukumus Spānijā un darīs visu, lai palīdzētu.
Tikmēr Francijas prezidents Emanuels Makrons norādījis, ka arī pēc šādiem uzbrukumiem mēs paliekam vienoti un apņēmīgi.
Savu atbalstu cietušajiem un tiem, kuriem jāsamierinās ar uzbrukumā zaudēto tuvinieku nāvi, izteikusi arī popmūzikas zvaigzne Dženifera Lopesa, kura ierakstā spāņu valodā norādījusi, ka sūta visu savu mīlestību cilvēkiem Barselonā. Savukārt ASV prezidenta Donalda Trampa sieva Melānija uzreiz pēc notikušā norādīja, ka domās ir ar Barselonas iedzīvotājiem un sūta savas lūgšanas, lai visiem palīdzētu.
Līdzīgi kā pēc citiem teroraktiem, kurus pēdējā gada laikā nācies piedzīvot Eiropas iedzīvotājiem, arī šoreiz sociālajos tīklos sākta īpaša akcija, kuras laikā ikviens mikroblogošanas vietnes twitter vai facebook lietotājs aicināts savam profilam pievienot sēru lenti vai dalīties ar attēlu, kur melnā sēru lente attēlota uz Spānijas karoga.
Laikraksts "The Independent" vēsta, ka īpašu uzmanību terorakta upuriem un cietušajiem veltīs arī futbola kluba "Barselona" zvaigznes, kuras pirms gaidāmajām spēlēm plānojušas pulcēties uz kopīgu klusuma brīdi.