Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Somijā teroraktu izraisījušais marokānis tiks paturēts apcietinājumā

© Facebook

Somijas apgabaltiesa otrdien galvenajam aizdomās turamajam Turku terorakta lietā kā drošības līdzekli noteikusi apcietinājumu.

"Turku incidenta likumpārkāpējs tiek turēts aizdomās par to, ka viņš, iespējams, pastrādājis slepkavības un slepkavību mēģinājumus ar teroristisku nodomu, un ir ievietots apcietinājumā," pavēstīja Nacionālais Izmeklēšanas birojs.

Aizdomās turētais ir Abderrahmans Mečka - 18 gadus vecs Marokas pilsonis, patvēruma meklētājs, kurš Somijā ieradās 2016.gada sākumā.

Uzbrukums Turku, Somijas dienvidrietumos, tiek izmeklēts kā terorakts. Uzbrukuma motīvs nav skaidrs, tomēr Somijas izlūkdienests SUPO pirmdien pieļāva, ka Mečka ticis radikalizēts.

Mečka tiesā atzina savu vainu par uzbrukumu.

Jau ziņots, ka uzbrukumā piektdien Turku tirgus laukumā tika nogalinātas divas sievietes, bet vēl astoņi cilvēki tika ievainoti. Ievainoto vidū ir sešas sievietes. Starp ievainotajiem vienai personai ir Itālijas, vienai - Lielbritānijas un vienai - Zviedrijas pilsonība.

Mečka Somijā lūdzis patvērumu. Viņš dzīvojis patvēruma meklētāju centrā.

Uzbrucēju pēc cilvēku saduršanas sašāva policija, un viņš atrodas slimnīcā.

Policija paziņojusi, ka notikušo izmeklē kā teroraktu, un ka uzbrucējs centies sadurt sievietes, bet vīrieši tika ievainoti pēc tam, kad nāca sievietēm palīgā.