Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Svinīgi atklās Polijas-Lietuvas gāzes starpsavienojumu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Valsts prezidents Egils Levits un ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) ceturtdien piedalīsies Polijas-Lietuvas gāzes starpsavienojuma (GIPL) atklāšanas ceremonijā.

Jau ziņots, ka 508 kilometrus garais gāzesvads savieno Lietuvu, pārējās Baltijas valstis un Somiju ar Eiropas Savienības (ES) gāzes tirgu. Lietuvā cauruļvada garums ir 165 kilometri, bet Polijā - 343 kilometri.

Gāzes vads sāka darboties 1.maijā, bet šodien, piedaloties Lietuvas prezidentam Gitanam Nausēdam, Polijas prezidentam Andžejam Dudam, Latvijas prezidentam Levitam un ES enerģētikas komisārei Kadri Simsonei, notiks tā svinīga atklāšana.

Vēlāk darba vizītes laikā Levits dosies uz Viļņu, kur saņems Mīkola Romera Universitātes goda doktora grādu, informē Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Saskaņā ar Mīkola Romera Universitātes senāta lēmumu Levitam piešķirts goda doktora grāds par nozīmīgu ieguldījumu Baltijas reģiona demokratizācijā, tiesiskuma izpratnes veidošanā, cilvēktiesību principu aizstāvēšanā, Eiropas integrācijas popularizēšanā, Eiropas cilvēktiesību aizsardzības principu veidošanā un iedzīvināšanā ES judikatūrā, kā arī konstitucionālo tiesību, administratīvo tiesību, ES tiesību jautājumiem veltītu vispāratzītu zinātnisko ideju paušanu dažādos izdevumos un publikācijās.