Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Kas īsti notika uz degošā prāmja Baltijas jūrā?

© F64

Ugunsgrēks uz “Stena Scandica”, kurš bija ceļā no Nīnashamnas ostas uz Ventspili, izcēlās pirmdienas pusdienlaikā, prāmim atrodoties vēl Gotlandes ūdeņos, vēsta TV3.

Uz prāmja atradās aptuveni 300 pasažieru. Viņu vidū arī Zanes 19 gadus vecā meita. Pēc nelaimes meita Zanei bija pastāstījusi, ka prāmim strādā tikai viens dzinējs, turklāt uz kuģa periodiski pazūdot elektrība. Visiem pasažieri tika evakuēti no kajītēm uz klāja. Ap pulksten deviņiem pirmdienas vakarā sākusies pasažieru evakuācija ar helikopteru uz citu kuģi, taču sākās spēcīgs vējš, un evakuācijas darbi tika pārtraukti.

“Pēdējā telefonsaruna ar meitu bija ap pulksten 22 pirmdienas vakarā. Meita pavēstīja, ka viņas telefona baterija izlādējas, un uz prāmja nav iespējas to uzlādēt. Viņa vien paguva pateikt, ka visiem tikšot izdalītas segas, un tad mūsu sakari pārtrūka,” pirmdienas vakara situāciju TV3 aprakstīja Zane

Pēc tam sakari ar meitu pātrūkuši un mātei nav izdevies neko par notikušo noskaidrot, arī vēršoties pie "Stena Line". “Tā nespēja sniegt pienācīgu informāciju, mani patiesi uzvilka,” atzīst Zane. “Neesmu no stresotājiem. Bet šī situācija pat mani saniknoja.”

Tikai otrdienas pusdienlaikā Zanei atkal izdevies sazvanīties ar meitu. Par laimi no viņas saņemtās ziņas bija nomierinošas. Pasažieri bija varējuši atgriezties kajītēs, un prāmis piestājis Zviedrijas krastā.

Portāls NRA jau rakstīja, ka pirmdien pie Zviedrijas krastiem izcēlies ierobežots ugunsgrēks Ventspils-Nīnashamna automašīnu prāmī, taču ugunsgrēks pakļauts kontrolei, pirmdien paziņoja Zviedrijas Jūras administrācija.

"Ugunsgrēks tiek kontrolēts," aģentūrai AFP sacīja Jūras administrācijas pārstāve Liza Mjorninga. "Ir dūmi, bet nav atklātas liesmas."

"Tas, ko esam izdarījuši, ir sagatavošanās iespējamai evakuācijai, taču izskatās, ka, paldies Dievam, tā nenotiks," sacīja Mjorninga.

Viņa norādīja, ka uguns ir apdzēsts, neviens cilvēks nav cietis un cilvēku evakuācija nav veikta.

Zviedrijas Jūras administrācijas pārstāvis Jūnass Franzens pavēstīja, piesardzības nolūkos uz notikuma vietu tika nosūtīti helikopteri un kuģi.

Prāmis "Stena Scandica" kursē maršrutā Ventspils-Nīnashamna.

Ugunsgrēka izcelšanās brīdī prāmis atradās uz ziemeļiem no Zviedrijai piederošās Gotlandes salas Baltijas jūrā, paziņoja Zviedrijas raidorganizācija SVT.

Prāmju kompānijas "Stena Line" pārstāvis Stefans Elfstrēms sacīja, ka tas bija "ierobežots ugunsgrēks, kas sākās kravas automašīnā-refrižeratorā, lielākoties tie bija dūmi".

Laikraksts "Aftonbladet" ziņo, ka uz prāmja automašīnu klāja aizdegusies riepa, kad kuģis bijis ceļā starp Ventspili uz Nīnashamnu Zviedrijā. Piesardzības nolūkos uz notikuma vietu nosūtīti tuvumā esošie kuģi un helikopteri.