Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Noticis zemes nogruvums Malaizijā; 21 bojāgājušais

© Scanpicx

Malaizijā netālu no galvaspilsētas Kualalumpuras piektdien notika zemes nogruvums, kurā gājis bojā vismaz 21 cilvēks, bet apmēram 10 vēl ir pazuduši bez vēsts, paziņoja varas iestādes.

Zemes nogruvums notika agrā rītā pie Batangkali pilsētas esošā kempingā, kad tur atradās vairāk nekā 90 cilvēku, kas pārsvarā bija aizmiguši. Starp bojāgājušajiem ir pieci bērni.

Amatpersonas paziņoja, ka 61 cilvēks ir izglābts vai atrasts sveiks un vesels.

Kempingu netālu no kalnu kazino kūrorta bija ierīkojusi kāda lauku saimniecība bez licences. Ja tiks konstatēts, ka kempinga operatori pārkāpuši likumu, viņi tiks sodīti.

Malaizijas premjerministrs Anvars Ibrahims piektdien apmeklēja notikuma vietu un paziņoja, ka katastrofā bojāgājušo vai ievainoto ģimenes saņems finansiālu palīdzību.

Selangoras štata galvenais ministrs Amirudins Šari tvītoja, ka visas pikniku un kempingu vietas šajā štatā uz nedēļu tiks slēgtas.

Zemes nogruvumi Malaizijā parasti notiek pēc stiprām lietusgāzēm, kas ir regulāra parādība gada nogalē. Šoreiz gan nebija ziņots par stiprām lietavām šajā rajonā katastrofas naktī.