Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Klīnika, kurā uzturas Saakašvili, vēlas atteikt viņa ārstēšanu

© Scanpix/Reuters

Klīnika "Vivamed", uz kuru pirms daudziem mēnešiem tika pārvests ārstēties ieslodzītais Gruzijas eksprezidents un Ukrainas pilsonis Mihails Saakašvili, norādīja, ka apšauba viņa turpmākās ārstēšanas lietderību un vērsīsies ar šo jautājumu soda izpildes dienestā, vēsta "European Truth".

Klīnika norāda, ka Saakašvili piedāvātajai ārstēšanai piekrīt tikai daļēji un šos pakalpojumus viņam varot sniegt daudzās citās iestādēs.

Saakašvili advokāts, komentējot "Vivamed" paziņojumu, sacīja, ka, ja eksprezidents tiks atgriezts cietumā, tas viņa stāvoklī būs "nāvessods".

Saakašvili ģimene šīs nedēļas sākumā paziņoja, ka Saakašvili svars nokrities līdz 62 kg, neskatoties uz to, ka viņš ir 195 cm garš. Saakašvili māte stāsta, ka bijušā prezidenta ķermenis nepieņem ēdienu un viņam jāēd mazas porcijas.

Eksprezidenta ģimene joprojām cer, ka pie viņa tiks pielaisti Polijas ārsti. No diplomātiskajiem avotiem ES izskanēja neoficiāla informācija, ka Tbilisi tam jau piekritusi , lai gan konkrēts datums vēl nav noteikts.

Kā zināms, Saakašvili un viņa ģimene uzstāj uz viņa ārstēšanu ārzemēs, jo viņa dzīvība ir apdraudēta. Tajā pašā laikā Gruzijas varas iestādes šādu soli izslēdz un apgalvo, ka Mihails Saakašvili "nodarbojas ar simulāciju, lai panāktu atbrīvošanu".