Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

“Pazemojoši un necilvēcīgi!” Ģimene, kurai pirms cietuma apmeklējuma nācās izģērbties kailai, pieprasa milzīgu kompensāciju

© Pixabay.com

Tallinas Administratīvā tiesa atzina, ka kratīšana, izģērbjot kailus, nav bijusi pamatota. Neskatoties uz to, ka cietušie pieprasīja kompensāciju 20 000 eiro apmērā, viņiem nācies samierināties tikai ar piecciparu summu, par notikušo stāsta limon.postimees.ee.

Notikumi risinājās Tallinas cietumā, kad māte un dēls devās apraudzīt tuvu cilvēku. Taču pirms tam cietuma darbinieki veica kratīšanu, nenojaušot, cik dārgi viņiem tas izmaksās.

Cietušie, kuriem pirms apciemojuma veikšanas nācās iziet pilnu kratīšanu, tostarp izģērbjoties kailiem, vērsās tiesā, pieprasot izmaksāt viņiem kompensāciju 20 000 eiro apmērā, ar pamatojumu, ka pārciestā pilnā kratīšana, pēc viņu teiktā, radījusi abiem smagu stresu, pazemojuma, bezpalīdzības un psihisku ciešanu sajūtu.

Tiesa pieņēma lēmumu, ka šāda veida kratīšana nav bijusi pamatota, un piesprieda cietušajiem izmaksāt kompensāciju, tiesa gan, mazākā apmērā, nekā sākotnēji pieprasīts.