Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Princim Harijam atņemts karaliskais tituls

© Scanpix

Tagad karaliskās ģimenes mājaslapā princis Harijs tiek dēvēts nevis kā "viņa karaliskā augstība", bet gan vienkārši "viņš", vēsta unian.net.

Par to, ka princim Harijam beidzot ir atņemts tituls, var spriest, apmeklējot karaliskās ģimenes mājaslapu, kurā atrodama informācija par katru tās pārstāvi.

Ja agrāk princis Harijs tika saukts par "Viņa Karalisko Majestāti", tad tagad šāda titula pie viņa vārda vairs nav. Meganas Mārklas vīrs tagad tiek saukts par "Saseksas hercogu" - šis tituls viņam ir saglabāts.

Kā atzīmē izdevums “DailyMail”, karaliskās ģimenes vietne uzreiz neatjaunināja visu informāciju pēc “Megksitas” - prinča Harija un Meganas Mārklas lēmuma sākt dzīvi atsevišķi no ģimenes, tomēr beidzot tas ir izdarīts, un Harijs ir zaudējis savu titulu.

Tagad tikai viens no Elizabetes II mazbērniem karaliskās ģimenes vietnē tiek saukts par "Viņa Karalisko Majestāti" - princis Viljams. Jau vairākus gadus Harija sieva Megana tiek saukta tikai par "viņu" vai "hercogieni", nevis "Viņas Karalisko Augstību".

Atgādinām, ka 2020. gadā princis Harijs un Megana Mārkla nolēma pamest karalisko ģimeni un atteicās no dažiem tituliem. Tomēr viņi vēlējās saglabāt titulus "hercogs" un "hercogiene".

Pēc tam Bekingemas pils preses dienests paziņoja, ka princis Harijs un Megana Mārkla vairs nebūs karaliskās ģimenes "augsta ranga" pārstāvji un nenesīs "karaliskās augstības" titulu. Tomēr vēl nesen pāris mājaslapā tika dēvēti šajos titulos, kas nu ir mainījies.