Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Vai karš Ukrainā ir nonācis strupceļā? Baltajā namā izskanējis svarīgs paziņojums

© Scanpix

Iepriekš izskanēja vairāku ekspertu viedoklis, ka, ja Ukraina tuvākajā laikā negūs nopietnus panākumus pretuzbrukuma laikā, tad karš ar Krievijas Federāciju varētu nonākt strupceļā, raksta unian.net.

Tika ziņots, ka Krievijas pusei ir izdevīgi vilcināt karu, jo tā cer uz "noguruma" iestāšanos Rietumos no karadarbības un atbalsta samazināšanos no Rietumu partneru puses Ukrainai. Tomēr Baltais nams neuzskata, ka karš ir nonācis strupceļā, jo kaujas lauks ir ļoti dinamisks - tā sacīja Baltā nama nacionālās drošības padomnieks.

“Ukraina turpina atbrīvot zemi metodiski, sistemātiski," “Sky News” publicēja Baltā nama nacionālās drošības padomnieka Džeika Salivana paziņojumu. Padomnieks uzsvēra, ka Ukrainas karavīri gūst panākumus savas valsts dienvidos, neskatoties uz Krievijas Federācijas uzbrukumiem.

"Mēs visu laiku esam likuši saprast, ka šis ir ļoti dinamisks kaujas lauks. Abas puses uzbrūk un aizsargājas vairākos punktos gar ļoti garu frontes līniju," sacīja Salivans.

Atgādinām, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jūnija sākumā apstiprināja, ka Ukrainas pretuzbrukumi ir sākušies, spējot atbrīvot daļu Ukrainas zemes dienvidos un austrumos, jo īpaši Bahmutas virzienā, kamēr Krievijas armijas cenšas virzīties uz priekšu.