Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Nosauktas labākās un sliktākās pasaules valstis, uz kurām pārcelties 2023. gadā

© Scanpix

Par labāko valsti, uz kuru pārcelties uz dzīvi, tika atzīta Meksika, bet par sliktāko - Kuveita, raksta unian.net.

Nesenā pētījumā, ko veica “Expat Insider”, valstis ir sarindotas, pamatojoties uz 56 emigrantu dzīves aspektiem, sākot no dzīves dārdzības līdz mājokļa pieejamībai un ātrgaitas internetam. Aptaujā piedalījās vairāk nekā 12 000 emigrantu, kas pārstāv 171 tautību un dzīvo 172 valstīs vai teritorijās.

Meksika tika atzīta par labāko valsti pasaulē, uz kuru pārcelties - valsts ieņēma pirmo vietu, pateicoties tādiem rādītājiem, kā vietējo iedzīvotāju draudzīgums pret ārzemniekiem, atbalsta līmenis iebraucējiem, mājokļa pieejamība un vispārējā finansiālā apmierinātība.

Otro vietu ieņem Spānija, kas tika atzinīgi novērtēta, pateicoties tās kultūras dzīvei, veselības un sporta apstākļiem, labajam klimatam un karjeras perspektīvām.

Pirmo trijnieku noslēdz Panama, kur emigrantus īpaši iepriecina viegla iekārtošanās uz dzīvi un vietējo iedzīvotāju viesmīlība.

Pirmajā desmitniekā iekļuvušas arī Malaizija, Taivāna, Taizeme, Kostarika, Filipīnas, Bahreina un Portugāle.

Savukārt Kuveita atzīta par sliktāko valsti, uz kuru pārcelties. Aptaujājot emigrantus, viņus visvairāk apbēdina atpūtas apstākļu trūkums un stingrie noteikumi, kas neļauj pilsoņiem atklāti izteikt savas domas šajā valstī.

Eksperti nosaukuši arī labākās pilsētas Eiropā, uz kurām pārcelties, īpaši uzsverot tādu aspektu kā "garīgo labklājību" - saraksta augšgalā ir Dānijas galvaspilsēta Kopenhāgena, un pirmajā piecniekā iekļuva arī Vīne, Stokholma, Oslo un Amsterdama.