Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Incidents Spānijas televīzijā; vīrietis arestēts aizdomās par seksuālu vardarbību

© Scanpix

Policija Spānijā arestēja kādu vīrieti aizdomās par seksuālu vardarbību pēc tam, kad viņš pieskārās žurnālistes dibenam, kamēr viņa atradās televīzijas tiešraidē Madrides ielās, ziņo cnn.com

Video var redzēt, ka vīrietis tuvojas žurnālistei un pēc tam pieskaras viņas dibenam, kamēr reportiere turpināja sarunāties ar ziņu diktoru, kas atradās televīzijas studijā.

Diktors, pamanot notiekošo, jautāja, vai vīrietis ir aizticis viņas dibenu, un, saņemot apstiprinošu atbildi no žurnālistes, palūdza operatoram parādīt šo vīrieti.

"Vai jums tiešām ir jāaiztiek mans dibens?" žurnāliste jautāja, pirms pastāstīja, ka atrodas televīzijas tiešraidē. "Es gribētu, lai jūs ļaujat man strādāt."

Vīrietis izstiepa roku, lai paberzētu žurnālistes galvu, un pēc tam aizgāja prom.

Vēlāk žurnāliste komentēja notikušo: "Tas ir ļoti nepatīkami, it īpaši, ja jūs strādājat.”

Incidents izraisīja Spānijas politiķu, tostarp darba ministres Jolandas Diasas, nosodījumu.

"Žurnālisti cieš no šādiem seksuālajiem uzbrukumiem un agresori nenožēlodami parādās kameras priekšā," Diasa rakstīja vietnē X, kas agrāk bija pazīstams kā Twitter. "Tas nevar palikt nesodīts."

Vīrietis vēlāk tika arestēts, un Spānijas valsts policija ievietoja video, kurā redzams, kā viņš tiek aizvests, saslēgts rokudzelžos.

Trešdien Madrides miertiesa viņu atbrīvoja. Tiesnese nepiemēroja nekādus piesardzības pasākumus, jo viņa neuzskatīja, ka cietušajai joprojām pastāv apdraudējuma risks, teikts tiesas paziņojumā.

Madrides Augstākās tiesas pārstāvis sacīja, ka izmeklēšana un kriminālprocess turpināsies.