Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Viļņas lidostā neplānoti nosēžas lidmašīna ar atpūtniekiem no Krievijas

© Scanpix Baltics

Lidmašīnai, kas lidoja uz Maskavu no Turcijas kūrorta, bija jāveic neplānota nosēšanās Viļņā, pēc tam turpināja ceļu uz Krievijas galvaspilsētu. Lietuvas lidostās skaidroja, ka lidmašīna apstājās neparedzētu apstākļu dēļ, vēsta Lrytas.lt.

Ekrānuzņēmumos no flightradar24 redzams, ka "Southwind Airlines" lidmašīna izlidoja no Antālijas, Turcijā. Tā veica loku ap Viļņu un Kauņu, pēc tam nolaidās Viļņā.

«Vienam no lidmašīnas pasažieriem bija veselības problēmas, tāpēc lidmašīna veica neplānotu nosēšanos Viļņas lidostā. Izsaukta medicīniskā palīdzība, kas sniedza nepieciešamo palīdzību. Lidmašīna vēlāk turpināja ceļu uz Maskavu”, medijiem komentēja Lietuvas lidostu pārstāvis Tadas Vasiļausks.

"Es redzēju lielu lidmašīnu, kas paceļas no Viļņas lidostas, ļoti skaļi. Paskatoties flightradar24, varēja redzēt, ka tā ir lielā Boeing 777 lidmašīna un tā lidoja uz Maskavu. Vai šāda izmēra lidmašīnām ir atļauti lidojumi uz šo valsti?", prātoja lasītāja.

"Šī lidmašīna ietilpst to lidaparātu kategorijā, uz kuriem ierobežojumi neattiecas. Tā bija avārijas nosēšanās pasažiera veselības dēļ, kas veikta pēc pilota lēmuma,» sacīja Lietuvas Gaisa satiksmes vadības un komunikāciju uzņēmuma komunikācijas vadītāja Ingrīda Nuobarė.

Lidaparāti, kas reģistrēti Krievijā vai citur, un gaisa kuģi, kas iegādāti vai iznomāti Krievijas pilsoņiem vai subjektiem, nedrīkst nolaisties nevienā ES lidostā un izmantot ES valstu gaisa telpu. Aizliegums attiecas arī uz privātajām lidmašīnām, piemēram, privātajām biznesa lidmašīnām, norāda Eiropas Komisija. raksta ziņu portāls.