Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvas izglītības iestādēs un kopienu centros izplatīs bezmaksas Covid-19 testus

© Romāns Kokšarovs/MN

Par sabiedrības veselību atbildīgās pašvaldību institūcijas Lietuvas izglītības iestādēs un kopienas centros izplatīs bezmaksas Covid-19 testus, otrdien paziņoja Lietuvas Veselības ministrija.

Ministrijā informēja, ka 49 pašvaldību sabiedriskās veselības biroji visā valstī ir atbildīgi par testu izplatīšanu. Testus var izdalīt arī vietējo pasākumu laikā.

Jaunākie dati par epidemioloģisko situāciju liecina, ka Covid-19, gripas un augšējo elpceļu infekcijas slimību izplatība pagājušajā nedēļā sasniegusi 1166 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju salīdzinājumā ar 1082 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju nedēļā no 9. līdz 15.oktobrim.

Pērn šajā pašā laikā infekcijas slimību izplatība bija zemāka un sasniedza 819,9 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Ierasti gripas un augšējo elpceļu infekcijas slimību izplatības augstākais punkts tiek sasniegts janvārī, bet pērn tas bija decembrī.

Lietuvas Valsts datu aģentūras jaunākie dati liecina, ka kopš pandēmijas sākuma vismaz vienu reizi ar koronavīrusu Lietuvā inficējušies gandrīz 1,2 miljoni cilvēku, bet Covid-19 izraisījusi 9731 cilvēka nāvi.