Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Baltais nams vērsīsies pret islamofobiju

© AFP/Scanpix/Leta

Baltais nams trešdien paziņoja par ieceri izstrādāt nacionālu stratēģiju pret islamofobiju Savienotajās Valstīs.

Baidena administrācija kopā ar musulmaņu apvienību un tiesību aizstāvju grupu pārstāvjiem, kongresmeņiem un citām personām izstrādās nacionālu stratēģiju, "lai vērstos pret islamofobijas un naida postu visās tā formās," paziņoja Baltā nama preses sekretāre Karīna Žanpjēra.

"Musulmaņi Amerikā un par musulmaņiem uzskatītie, kā arābi un sikhi, ir pārāk ilgi cietuši no naida uzkurinātiem uzbrukumiem un citiem diskriminējošiem incidentiem nesamērīgā skaitā," sacīja Žanpjēra.

"Mēs visi sērojam par sešgadīga Amerikas palestīniešu musulmaņu zēna Vadeas al Fajuma neseno barbarisko nogalināšanu un brutālo uzbrukumu viņa mātei viņu mājoklī pie Čikāgas," sacīja Baltā nama preses sekretāre.

Šī iecere ir daļa no ASV prezidenta Džo Baidena administrācijas centieniem pastiprināt un labāk koordinēt cīņu pret islamofobiju, antisemītismu un ar to saistītām diskriminācijas formām.

Par to paziņots laikā, kad notiek bruņots konflikts Gazas joslā un situācija Tuvajos Austrumos ir saspīlēta. Musulmaņu pasaule apsūdz Baidena valdību, ka tā pārāk vienpusēji atbalsta Izraēlu karā pret "Hamās" un ignorē palestīniešu ciešanas Gazas joslā. Baidens šajā jautājumā ir pakļauts arī ASV musulmaņu vēlētāju spiedienam.