Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Hamburgas lidostā kopš vakarvakara ķīlnieku krīze; nolaupīts bērns

© Scanpix

Vakar, 4.novembra vakarā Hamburgas lidostas gaisa kuģu pacelšanās zonā ar automašīnu ielauzās vīrietis, pieprasot iespēju izlidot uz Turciju kopā ar savu meitu. Iespējams, ka tā ir bērna nolaupīšana, ziņo DW.

Hamburgas lidostas oficiālajā māja slapā vēl arvien ir paziņojums: "Policijas darbība turpinās: lidojumu operācijas uz nenoteiktu laiku ir apturētas. Lidojumi tiks atcelti un kavēti visas dienas garumā. Lūdzu, sekojiet līdzi sava lidojuma statusam un, ja nepieciešams, sazinieties ar savu aviokompāniju. Policija lūdz pasažieriem uz lidostu pagaidām nebraukt, teritorija norobežota."

Vakar vēlā vakarā DW vēstīja, ka gaisa satiksme Hamburgas lidostā ir pilnībā apturēta.. Vīrietis ar šaujamieroci un vadot automašīnu iekļuva lidostas teritorijā aptuveni pulksten 20.00. Viņš jau divas reizes izšāvis gaisā. Vīrieša sieva iepriekš vērsusies policijā saistībā ar iespējamu bērna nolaupīšanu.

Naktī uz svētdienu, 5. novembri, policija slēdza Hamburgas lidostu dēļ ķīlnieku krīzes. Kā ziņo policija, 4.novembra vakarā bruņots vīrietis ar automašīnu, kurā kopā ar viņu atradās viņa četrus gadus vecā meita, taranēja barjeru pie lidostas ieejas un kopš tā laika nav atstājis termināli.

Iepriekš, atrodoties uz lidmašīnu pacelšanās ceļa, viņš divas reizes izšāva gaisā ar pistoli un izmeta no automašīnas divas degošas pudeles. Lidostas ugunsdzēsēji tos nekavējoties nodzēsa.

Tikmēr lidostas administrācija sociālajā tīklā "X" publicējusi aicinājumu visiem pasažieriem un sagaidītājiem netuvoties gaisa ostai. Lidostas ieejas ir bloķētas, tās darbs pilnībā apstājies. Uz vietas atrodas speciālās policijas vienības un psihologi.

Kā vēsta laikraksts Bild, vīrietis ir 35 gadus vecs. Viņš stāv savā automašīnā tieši blakus "Turkish Airlines" pasažieru lidmašīnai un pieprasa iespēju kopā ar meitu lidot uz Turciju. Šī lainera pasažieri, kas jau atradās uz klāja, tika evakuēti.

Tiek ziņots, ka arī šorit turpinās ķīlnieku krīze un lidosta darbu nav atsākusi.