Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

ASV militāristi uzbrūk ar Irānu saistītai vietai Sīrijā

© AP/Scanpix/Leta

ASV kara lidmašīnas trešdien deva triecienu ar Irānu saistītai ieroču noliktavai Sīrijas austrumos, atbildot uz uzbrukumiem amerikāņu militārpersonām, paziņoja ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins.

Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) pavēstīja, ka šajā triecienā Deirezoras provincē nogalināti deviņi cilvēki, kas bija saistīti ar Irānas atbalstītiem grupējumiem.

Šī ir otrā reize apmēram divu nedēļu laikā, kad ASV uzbrukušas ar Irānu saistītai vietai Sīrijā. Irāna atbalsta bruņotus grupējumus, kurus Vašingtona vaino uzbrukumos tās spēkiem Tuvajos Austrumos.

"ASV militārie spēki veica pašaizsardzības triecienu objektam Sīrijas austrumos, kuru izmantoja Irānas Islāma revolūcijas gvardes korpuss un ar to saistīti grupējumi. Šo triecienu veica divi ASV iznīcinātāji F-15 pret ieroču noliktavu," paziņoja Ostins.

"Šis precīzijas pašaizsardzības trieciens ir atbilde uz vairākiem uzbrukumiem ASV personālam Irākam un Sīrijā, kurus īstenoja Irānas Islāma revolūcijas gvardes-Kudsas Spēku filiāles," sacīja Ostins. Viņš piebilda, ka ASV "ir pilnīgi gatavas veikt tālākus nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu mūsu cilvēkus un mūsu objektus".