Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Ukraina nosauc bruņoto spēku 128. brigādes traģēdijas cēloni

© Scanpix

Ukrainas Aizsardzības ministrijas vadītājs Rustems Umerovs paziņoja par Ukrainas bruņoto spēku 128. brigādes traģiskās nelaimes izmeklēšanas rezultātiem - ministrs ar paziņojumu nāca klajā savā oficiālajā “Facebook” kanālā.

Umerovs ziņo, ka esot apstiprināta informācija, ka komandieri nav ievērojuši nepieciešamos drošības noteikumus.

"Tagad mēs zinām, kas un kā notika. Mēs sapratām, kas noveda pie traģēdijas un kā no tās varēja izvairīties," raksta ministrs. Pēc viņa teiktā, militārpersonas patiešām pulcējās vienuviet uz apbalvošanas ceremoniju, ignorējot visus maskēšanās noteikumus. Šīs vietas tuvumā bija novietots liels skaits automašīnu, un ienaidnieka dronam izdevās to “uzķert”.

Pēc Umerova teiktā, lai arī visā reģionā tika aktivizēta gaisa un raķešu trauksme, taču, neskatoties uz to, militārpersonas ne tikai neslēpās, bet pat neizklīda.

Šobrīd lietu izskata Ukrainas Valsts izmeklēšanas birojs. Aizsardzības ministrs ir uzdevis ģenerālštābam pārbaudīt drošības protokolu izpildi Ukrainas bruņoto spēku vienībās. "Atgādinu visiem par karavīru drošību atbildīgajiem komandieriem - elementāru drošības pasākumu neievērošana nav pieļaujama," uzsvēra ministrs.

Atgādinām, ka traģēdija ar Ukrainas 128. brigādi notika 2023. gada 3. novembrī Zaporižjas apgabalā. Karavīri tika pulcēti vienuviet frontes apmetnē, lai pasniegtu apbalvojumus Raķešu spēku un artilērijas dienā. Krievija, uzzinot par notiekošo, veica Iskander-M raķetes triecienu. Uzbrukumā tika nogalināti 28 karavīri un vairāk nekā piecdesmit tika ievainoti.