Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

“WhatsApp” ievieš funkciju, kāda pagaidām nav citām ziņu apmaiņas platformām

© Scanpix

“WhatsApp” izstrādātāji gatavo būtisku sava “mesendžera” iespēju paplašināšanu - drīzumā lietotājiem kļūs pieejams tērzēšanas robots ar mākslīgo intelektu. Turklāt piekļuve tai būs ļoti vienkārša, ziņo vietne Gizmochina.

Jaunākajā “WhatsApp” beta versijā cilnē Tērzēšana tērzēšanas pogas augšpusē būs jauna ikona, uz kuras noklikšķinot varēs ātri atvērt tērzēšanas sarunas ar iespējotu AI jeb mākslīgo intelektu.

“WhatsApp” veidotāji šo inovāciju pozicionē kā veidu, kā nodrošināt lietotājiem "ātru, ērtu un privātu informācijas iegūšanas veidu". Lietotāji varēs uzdot jautājumus un strīdēties ar robotprogrammatūru, ģenerēt uzlīmes un attēlus tieši lietotnē, izmantojot teksta pieprasījumu.

Līdz šim tērzēšana ar mākslīgo intelektu ir pieejama ierobežotai beta testētāju grupai, taču pats inovācijas ieviešanas fakts liecina, ka nepaies ilgs laiks, līdz tas tiks plaši izmantots.

Tomēr nav zināms, kad tieši notiks plašāka palaišana. Atgādinām, kalīdz šim neviena no populārajām tūlītējām ziņojumu nosūtīšanas platformām nepiedāvā uz AI balstītu tērzēšanas robotu.