Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Saindēta Ukrainas Militārās izlūkošanas priekšnieka sieva

© Scanpix

Ukrainas Militārās izlūkošanas priekšnieka Kirila Budanova sieva Marianna Budanova saindēta - tā 28. novembrī laikrakstam Kyiv Independent pastāstīja militārās izlūkošanas aģentūras (HUR) pārstāve.

Ukrainas Militārā izlūkdienesta pārstāvis Andris Jusovs oficiāli apstiprināja, ka Budanova ir saindēta ar smagajiem metāliem un tiek ārstēta.

Ukrainas medijs Babel iepriekš, 28.novembrī, atsaucoties uz neizpaužamiem militārās izlūkošanas avotiem, ziņoja, ka Budanova pēc ilgstošas veselības pasliktināšanās ievietota slimnīcā.

"Ārstēšanas kurss tagad tiek pabeigts, un tad ārsti veiks pārbaudi," sacīja avots.

"Šīs vielas nekādā veidā netiek lietotas sadzīvē un militārajās lietās. To klātbūtne var liecināt par mērķtiecīgu mēģinājumu saindēt konkrētu cilvēku."

Vēlāk Ukrainska Pravda, atsaucoties uz avotiem drošības dienestā, ziņoja, ka Budanovai "tagad klājas labāk, jo viņai ir veikta pirmā ārstēšanas stadija".

Marianna Budanova ir psiholoģe, brīvprātīgā un sabiedriskā darbiniece.

Viņa 2020. gadā neveiksmīgi kandidēja Kijovas pilsētas domē kā Kijivas mēra Vitālija Kļičko partijas UDAR kandidāte. Pēc tam viņa ir strādājusi par Kļičko padomnieci korupcijas apkarošanas jautājumos jaunatnes politikā un sportā.

Budanovs intervijā, ko sniedza augustā, sacīja, ka viņa sieva Marianna dzīvo kopā ar viņu viņa birojā un drošības apsvērumu dēļ pāris ir pastāvīgi kopā.

Budanovs septembrī tika paaugstināts par ģenerālleitnantu, un iepriekš ziņots par vairāk nekā 10 mēģinājumiem viņu nogalināt.