Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Sieviete, kura meta ātrās ēdināšanas darbiniecei ar ēdiena bļodu, notiesāta uz 2 mēnešiem ātrās ēdināšanas darbā

© Scanpix

Sievietei Amerikā, kura iemeta bļodu ar karstu ēdienu “Chipotle” strādnieces sejā, ir piespriests mēnesis cietumā un divi mēneši ātrās ēdināšanas darbā, ziņo cnn.com.

Videoklips, kurā amerikāniete Rozmarija Heina 5. septembrī apvainoja ātrās ēdināšanās ķēdes restorāna “Chipotle” strādnieci Emīliju Raselu un pēc tam no tuvas distances meta viņai sejā ēdienu, pēc incidenta kļuva plaši izplatīts.

Heina, 39 gadus veca četru bērnu māte, atzina savu vainu apsūdzībā par uzbrukumu un uzklausīja sodu pagājušajā nedēļā Ohaio štata pašvaldības tiesā. Tiesnesis Timotijs Džiligans deva viņai iespēju izvēlēties 90 dienu cietumsodu vai 30 dienu cietumsodu papildus 60 dienām, kas nostrādātas ātrās ēdināšanas darbā.

"Vai vēlaties divus mēnešus staigāt viņas kurpēs un uzzināt, kā cilvēkiem vajadzētu izturēties pret cilvēkiem, vai arī vēlaties izciest savu cietumsodu?" Džiligans tiesas sēdē jautāja Heinai.

"Es gribētu pabūt viņas vietā," atbildēja Heina.

Viņas advokāts sacīja, ka viņa klientei pirms incidenta nebija sodāmības un ka viņa patiesi nožēlo par savu rīcību tajā dienā.

Advokāts arī sacīja, ka Heinai darbā būs jāstrādā 20 stundas nedēļā. Sievietei pašlaik nav cita darba.

Advokāts sacīja, ka šī ir pirmā reize, kad viņa klientam tiek piespriests šāda veida sods, taču diemžēl tas nav pirmais šāda veida incidents. Pirms pāris gadiem bija kāds gadījums, kad klients, kurš nesaņēma cepumu Happy Meal restorānā McDonald’s, pie auto apkalpošanas loga sāka sist strādniekam. Viņš sacīja, ka toreiz apsūdzētais saņēmis 90 dienu cietumsodu.

Savukārt “Chipotle” sniedza komentāru: "Mūsu darbinieku veselība un drošība ir mūsu lielākā prioritāte, un mēs esam priecīgi redzēt taisnīgu tiesu pret jebkuru personu, kas neizturas pret mūsu komandas locekļiem ar pelnīto cieņu."