Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Apvienotajā Karalistē pat nomirt esot pārāk dārgi. Apbedīšanas izmaksas sasniedzot 11 tūkstošiem eiro

© Pixabay

Izmaksas par apbedīšanas pakalpojumiem Apvienotajā Karalistē ir sasniegušas nepieredzēti augstu summu, kas nozīmē, ka valstī kļūst dārgi ne tikai dzīvot, bet arī tur nomirt, raksta euronews.com.

Apbedīšanas pakalpojumi Apvienotajā Karalistē ir kļuvuši arvien dārgāki pēdējo divu desmitgažu laikā pieaugošo apbedīšanas izmaksu dēļ, un situāciju pēdējā laikā tikai sliktāku padarījusi arī pastāvīgā inflācija, liecina jauni skaitļi.

Jaunais finanšu pakalpojumu firmas SunLife ziņojums liecina, ka kopējās nāves izmaksas Apvienotajā Karalistē var izmaksāt pat 9658 £ (11 258 EUR). Saskaņā ar SunLife 2024. gada pārskatu par nāves izmaksām, šī summa ir par 5% lielāka nekā pagājušajā gadā, un par 126% lielāka nekā pirms 20 gadiem.

Ziemeļīrija joprojām ir lētākā vieta, kur nomirt Apvienotajā Karalistē, - tur vidējās bēru izmaksas ir 3256 mārciņas jeb 3797 eiro. Tikmēr Londona ar 5171 mārciņu (6030 eiro) saglabā visdārgākās pozīcijas.

Drūmas prognozes liecina, ka līdz 2028. gadam vidējās apbedīšanas izmaksas palielināsies līdz pat apmēram 5126 mārciņām jeb nepilniem sešiem tūkstošiem eiro.

Saskaņā ar Apvienotās Karalistes testamenta un kremācijas pakalpojumu firmas “Farewill” teikto, dažas ekonomiskākas alternatīvas, piemēram, kremēšana, ir kļuvušas arvien populārākas - pagājušajā gadā to izvēlējās 53% gadījumu.

“Kremēšana izmaksā apmēram tikai ceturtā daļu no tradicionālo bēru cenas,” sacīja “Farewill” izpilddirektors Dens Garets.

Ir ieviesti arī jauni noteikumi, lai palīdzētu patērētājiem - 2021. gadā apbedīšanas direktoriem un krematoriju apsaimniekotājiem tika noteikts norādīt klientiem pārskatāmas cenas, pretējā gadījumā draudēs iespējamās tiesiskās sekas.

Saskaņā ar 93% intervēto apbedīšanas direktoru, cilvēki bieži tērē vairāk nekā nepieciešams tādām lietām kā ēdināšana, zārki un it īpaši ziedi.